Destacats

Fòrum sobre Ordre Ministerial referent a l’obertura d’Arxius (COVID-19)

Us proposem que a través d’aquest Fòrum puguem compartir els Plans, protocols, mesures o instruccions; també comentaris i reflexions que de ben segur poden ser útils per al conjunt i la diversitat d’arxius municipals que conformen la Xarxa d’Arxius Municipals.

(aquesta eina ens permet escriure comentaris i penjar-hi documents)

Darrera resposta: Karen Munté van Enkhuizen 13/05/2020 - 10:53

Enquesta. Esteu fent o teniu previst elaborar un Protocol tècnic per l’obertura de l’Arxiu Municipal, Ordre ministerial(BOE...)?

1- Participem en un Pla conjunt amb tot l’Ajuntament
25% (2 vots)
2- Elaborem un Pla específic de l’Arxiu
38% (3 vots)
3- Esperem rebre un Model de l’Administració superior
38% (3 vots)
4- No tenim previst elaborar cap Protocol
0% (0 vots)
Vots totals: 8

Una Ordre Ministerial estableix l’obertura dels Arxius

Com ja sabeu la tarda del diumenge passat es va publicar al BOE la Orden SND/388/2020, de 3 de mayo, por la que se establecen las condiciones para la apertura al público de determinados comercios y servicios, y la apertura de archivos, así como para la práctica del deporte profesional y federado

 https://www.boe.es/boe/dias/2020/05/03/

1

Hem actualitzat les eines de gestió documental per a l’e-administració dels ajuntaments

El mes d’abril de l’any passat l’equip d’arxivers de l’Oficina de Patrimoni Cultural  de la Diputació de Barcelona vam publicar al nostre web corporatiu les eines de gestió documental per incorporar en els projectes d’implantació d’administració electrònica dels ajuntaments.

Iniciativa de l'ajuntament de Montmeló: Testimoniem la pandèmia

El Museu i l’Arxiu Municipal de l’Ajuntament de Montmeló fan una crida a la ciutadania perquè facin arribar tota mena d’evidències documentals sobre aquest moment excepcional que estem vivint que permetran  preservar i entendre millor els efectes actuals a les generacions futures.

T’agrada el teatre?

Si t’agrada el teatre, recuperem per a tu l’exposició virtual Papers de teatre que vam realitzar el 2018. A partir de 132 documents procedents de 36 arxius municipals, veuràs tot d’aspectes relacionats amb el teatre. L’administració i gestió de grups i d’obres de teatre, la comptabilitat, els equipaments, els muntatges i les escenografies teatrals, fotografies, programes, cartells i fulletons.

El cinema als fons dels arxius del Programa de Manteniment.

Una de les funcions que té encomanades el Programa de Manteniment de la Xarxa d’Arxius Municipals és la protecció, recuperació i conservació del patrimoni documental dels municipis que estan adherits, d’acord amb l’article 68 del Reglament del Servei d’Arxiu Municipal, que els  ajuntaments del Programa han aprovat.

L'Arxiu Municipal de Sant Feliu Sasserra a la Xarxa

Des d'avui ja són accessibles per internet els instruments de descripció del fons municipal de l'Arxiu Municipal de Sant Feliu Sasserra que forma part del programa de manteniment de la Xarxa d'Arxius Municipals (XAM) de l'Oficina de Patrimoni Cultural (OPC) de la Diputació de Barcelona.

Activitats didàctiques d'arxiu en temps de coronavirus. La proposta de l'Arxiu Municipal de Viladecans

L'Arxiu Municipal de Viladecans ha adaptat les seves activitats didàctiques perquè es puguin treballar des de casa,cper part dels alumnes, amb concurs de les seves famílies; una oferta que ha estat validada pel personal docent de les escoles i instituts de la ciutat.

Us mostrem un resum d'aquestes activitats. Contacteu amb nosaltres si esteu interessats en rebre més informació de com hem dissenyat cadascuna de les accions. Us podem passar el Word del guió-proposta perquè l'adapteu a les vostres necessitats.

L'Arxiu Municipal de Viver i Serrateix a la Xarxa

Des d'avui ja són accessibles per internet els instruments de descripció del fons municipal de l'Arxiu Municipal de Viver i Serrateix que forma part del programa de manteniment de la Xarxa d'Arxius Municipals (XAM) de l'Oficina de patrimoni Cultural (OPC) de la Diputació de Barcelona.