Destacats

Iniciem la celebració del 20è aniversari de la Xarxa d’Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona

Enguany es compleixen 20 anys de l’existència de la Xarxa d’Arxius Municipals (XAM) amb què la Diputació de Barcelona assisteix els ajuntaments de la província per tal de garantir la correcta gestió del seu patrimoni documental local.

Durant el 2024 s’organitzen diverses accions com la publicació de càpsules divulgatives i una exposició virtual per donar a conèixer les aportacions dels arxius municipals al servei de la ciutadania.

Continuem publicant els instruments de descripció dels arxius municipals de la Xarxa d’Arxius Municipals en dades obertes

Al portal de dades obertes de la Diputació de Barcelona seguim publicant els instruments de descripció dels arxius municipals adherits al Programa de Manteniment de la Xarxa d’Arxius Municipals, coordinada per l’Oficina de Patrimoni Cultural.

Aquest primer trimestre de 2024 hem posat en marxa el Cercle d’Arxius

Enguany, des de l’Oficina de Patrimoni Cultural hem incorporat la Xarxa d’Arxius Municipals (XAM) en el projecte Cercles de Comparació Intermunicipals (CCI) que podem resumir com la metodologia que ens permetrà substituir l’enquesta anual que passàvem als arxius municipals de la Central de Serveis Tècnics de la XAM per un altre model d’enquesta que ens portarà més avantatges i beneficis a l’hora de gestionar i analitzar les dades dels arxius de la XAM.

dilluns
03
10:00h
Juny 2024

Exposició: "Motocicletes als anys cinquanta i seixanta"

Fotografies amb la moto com a protagonista en curses, circuits urbans, gimcanes i trobades de motocicletes a Granollers a mitjans del segle passat.

2
dilluns
03
10:00h
Juny 2024

Document del Mes

Full publicitari d’Auto Moto Sastre, 1968

Una mostra de reclam publicitari d’aquest establiment emblemàtic.

El trobareu a: www.granollers.cat/arxiu

2

La família Borralleras Soler fa donació d’una col·lecció de documents a l’Arxiu Municipal de Prats de Lluçanès

L'Arxiu Municipal de Prats de Lluçanès ha rebut una donació de documents de la família Borralleras Soler.

Actualitzem els instruments de descripció de l’Arxiu Municipal de Castellcir

A partir d’avui, ja es troben actualitzats els instruments de descripció de l'Arxiu Municipal de Castellcir a la Comunitat Virtual de la Xarxa d’Arxius Municipals de l’Oficina de Patrimoni Cultural (OPC) de la Diputació de Barcelona.

Roda de Ter, 1936-1939. L’acolliment de refugiats com a un deure de solidaritat

L’Arxiu Municipal de Roda de Ter col·labora en l’exposició Roda de Ter, 1936-1939. L’acolliment de refugiats com a un deure de solidaritat que té lloc al Museu Arqueològic de L'Esquerda (Avinguda Pere Baurier, s/n. 08510, Roda de Ter), Del 12 d’abril al 28 de juliol.

Actualitzem els instruments de descripció de l’Arxiu Municipal de Collsuspina

A partir d’avui, ja es troben actualitzats els instruments de descripció de l'Arxiu Municipal de Collsuspina a la Comunitat Virtual de la Xarxa d’Arxius Municipals de l’Oficina de Patrimoni Cultural (OPC) de la Diputació de Barcelona.

Els nens i les nenes de l'escola de Gironella visiten el seu Arxiu Municipal

El dijous 18 d'abril els nens i les nenes de quart de primària de l’escola de Gironella van venir a visitar el seu arxiu municipal, visita que es va organitzar arran del projecte sobre les fonts de la història que els alumnes han treballat a l'escola per tal d'investigar i conèixer el passat de la seva Vila.