blog de alvarezbi

IV beca de recerca de l'Arxiu Municipal de Castellbisbal

S'ha publicat la convocatòria de la IV beca de recerca de l'Arxiu Municipal de Castellbisbal. Hi ha de termini fins el 10 de novembre de 2019 per presentar les propostes d'estudi. Dotada amb 4.000 euros per un sol projecte de recerca relacionat amb la història de Castellbisbal.

1

Mostra documental: 40 anys. El retorn dels ajuntaments democràtics a Castellbisbal

En motiu de la conmemoració del 40 aniversari dels ajuntaments democràtics, i en motiu del Dia Internacional dels Arxius, l’Arxiu Municipal de Castellbisbal oferix fins a finals del mes de juny de 2019 una mostra documental on es retraten les primeres eleccions municipals democràtiques a Castellbisbal després de la dictadura.

Es pot visitar de dilluns a divendres, de 8.30 a 14.30 hores al vestíbul de l'Ajuntament de Castellbisbal.

Memòria 2016 del Servei d'Arxiu i Gestió Documental de l'Ajuntament de Castellbisbal

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Castellbisbal ha aprovat la Memòria 2016 del Servei d'Arxiu i Gestió documental de l'Ajuntament de Castellbisbal.

Es pot consultar aquesta memòria, i la d'anys anteriors a la pàgina: www.castellbisbal.cat/arxiu-municipal.

Convocatòria de beca de recerca sobre Castellbisbal

S'ha obert la convocatòria de la segona beca de recerca sobre Castellbisbal.

La beca està dirigida a estudiants universitaris i llicenciats / graduats que desitgin fer un treball de recerca relacionat amb Castellbisbal.

1

Dia Internacional dels Arxius a l'Arxiu Municipal de Castellbisbal

Cada 9 de juny els arxius de tot el món duem a terme activitats per donar a conèixer la importància dels arxius per preservar la nostra memòria, i fomentar la recerca i la transparència. Coincidint amb aquesta data difonem el nostra patrimoni documental amb una mostra documental: L’ensenyament a Castellbisbal a través de tres professores i tres moments: 1927 – 1965 – 1977.

Versió 2 de l'esquema - vocabulari de metadades de l'Ajuntament de Castellbisbal

S'ha aprovat i publicat al web de l'Arxiu Municipal de Castellbisbal: http://www.castellbisbal.cat/arxiu-municipal/gestio-documental-de-lajunt... la versió 2 de l'esquema de metadades de l'Ajuntament de Castellbisbal. En aquesta segona versió incorporem metadades obligatòries a nivell de transferència, i que fins ara no estaven contemplades a les metadades obligatòries per transferències a iArxiu.

Nous continguts de Gestió Documental al web de l'Arxiu Municipal de Castellbisbal

La pàgina web de l'Arxiu Municipal de Castellbisbal incorpora nous continguts relacionats amb la Gestió Documental corporativa. La principal novetat és la publicació de l'Esquema de Metadades per la gestió dels documents electrònics.

Podeu accedir a la seva consulta a través de l'adreça: http://www.castellbisbal.cat/arxiu-municipal/gestio-documental-de-lajuntament/

1

Publicat el reglament de gestió documental, accés als documents i Arxiu de l'Ajuntament de Castellbisbal

El 14 de maig s'ha publicat al Reglament regulador de la politica de gestio documental, acces als documents i Arxiu Municipal de l'Ajuntament de Castellbisbal. Aquest document està estructurat en els següents capítols:

- Capitol I: es defineix l'objecte, abast i, aixi com les definicions necessaries per la seva correcta interpretacio.

Memòria d'activitats 2014 de l'Arxiu Municipal de Castellbisbal

L’Arxiu Municipal de Castellbisbal ha publicat al web municipal de l’Ajuntament de Castellbisbal la memòria d’activitats corresponent a l’any 2014.

Es pot consultar a l’adreça: http://www.castellbisbal.cat/el-municipi-per-temes/arxiu-municipal/presentacio-i-memories-dactivitats/

Castellbisbal recorda la fi de la Guerra Civil

Castellbisbal recorda la fi de la Guerra Civil a través de l'exposició Castellbisbal 1939, els darrers dies que s’inaugura a Castellbisbal (Vallès Occ.) per a difondre l'entrada de l'exercit nacional el 25 de gener de 1939. Castellbisbal 1939, els darrers dies consta de tres parts i comença amb l’exposició Catalunya bombardejada que ha estat produïda pel Memorial Democràtic de Catalunya.

1