Matinal d'Història sobre les puntaires a Malgrat

Diumenge 3 de març, a les 12 del migdia, a l'Arxiu Municipal tindrà lloc la conferència d'Àngels Solà que portarà per títol Les puntaires i les puntes de coixí a Malgrat (1800-1936). Recuperant la història del treball autònom i assalariat de les dones a Catalunya

Recuperar la història de la confecció de puntes de coixí és recuperar una part important de la història del treball de la dona a Catalunya. Àngels Solà, professora de la Universitat de Barcelona, des de fa anys està investigant sobre la història d’aquesta activitat econòmica a Catalunya. El seu estudi mostra com Malgrat en la primera dècada del 1900 era la segona població catalana, darrera de Barcelona, en nombre de firmes puntaires, la gran majoria de les quals eren propietat de dones.

La tradició de fer puntes de coixí no s’ha perdut, però estem convençuts que l’Àngels Solà ens donarà una visió històrica que potser desconeixem.