Ramon Ferrandis i Miquel Riera donen més de 100 fotografies de l'accident ferroviari de les Franqueses

El material està dipositat a l'Arxiu Municipal i està disponible per a la seva consulta

El fotoperiodista Ramon Ferrandis i el periodista Miquel Riera van cobrir l'accident ferroviari del 6 de desembre de 1979. Ara, totes aquelles imatges que van captar a les Franqueses estan dipositades a l'Arxiu Municipal. Coincidint amb el 40è aniversari del succés, tots dos han decidit fer aquesta donació. Ramon Ferrandis va fer les fotografies per La Veu de la Garriga i ha dipositat un total de 66 imatges; Miquel Riera treballava pel Punt Diari i n'ha dipositat 50. Durant l'acte de donació, tots dos han destacat la duresa de l'accident, tot i que han elogiat la col·laboració ciutadana que hi va haver en aquell moment. Ferrandis i Riera han incidit amb la diferència del tractament informatiu de l'època, respecte al que es faria actualment. 

Aquest és el primer acte que ha organitzat l'Ajuntament de les Franqueses per commemorar l'accident ferroviari. El proper acte serà el mateix 6 de desembre, a les 9.30 hores, al carrer de Pau Casals (darrera de la plaça de l'Escorxador). 

1
Temes:
Exposicions