Els serveis d'arxiu municipal de Fígols, Gisclareny, Montclar i Vallcebre finalitzen la implantació de SeTDIBA

Durant aquest primer trimestre de l’any 2020, Fígols, Gisclareny, Montclar i Vallcebre, municipis que formen part del Programa de Manteniment de la Xarxa d’Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona, han participat en el projecte d’implantació d’administració electrònica SeTDIBA, un conjunt de serveis per a la implantació de l’administració electrònica que la Diputació ofereix als municipis de menys de 5.000 habitants de la demarcació de Barcelona.

La setmana passada va tenir lloc la sessió grupal de tancament, en la qual es van presentar els indicadors de seguiment de tot el projecte per cadascun dels ens locals i també pel grup d'implantació. En aquesta sessió, que degut a les circumstàncies actuals de confinament es va fer telemàticament, es van analitzar els resultats dels indicadors obtinguts i es van proposar accions de millora i indicadors recomanats de seguiment per als ens locals.

A partir d'ara, aquests quatre municipis del Berguedà ja tenen plenament implantada la gestió electrònica dels expedients.

Els serveis d’arxiu municipal gestionats per un arxiver itinerant, com és el cas de Fígols, Gisclareny, Montclar i Vallcebre, participen estretament en la implantació del projecte assessorant amb l’ús de les eines de gestió documental, bàsicament a través de la correcta utilització del quadre de classificació i de les tipologies documentals i també donant pautes sobre la formació dels expedients.