L'Arxiu Municipal de Súria rep la donació dels fons del Centre d’Esports Súria

L'Arxiu Municipal de Súria, que forma part del Programa de Manteniment de la Xarxa d’Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona des de l’any 2010, ha rebut la donació del fons documental del Centre d’Esports Súria, donació que ha anat a càrrec dels responsables del club.

El Centre d’Esports Súria va néixer l’any 1911, i durant més d’un segle ha estat el representant del futbol surienc arreu de Catalunya.

El fons documental del Centre d’Esports Súria inclou correspondència, relacions d’equips, llistats de socis, classificacions, fitxes federatives, entrades, carnets de socis, documentació de caràcter federatiu, programes, documentació de caràcter comptable i fotografies. La documentació abasta un ampli ventall cronològic que va del 1920 al 2010.

Aprofitant la tasca d’un tècnic superior que està realitzant un pla d’ocupació a l’arxiu municipal, el fons documental del Centre d’Esports Súria ha començat a ordenar-se, classificar-se i inventariar-se.

Aquesta donació ve a sumar-se a les que l’Arxiu Municipal de Súria ha rebut els darrers anys, entre les quals destaquen les de la fàbrica de Cal Jover, (finals del segle XIX-2000); la del poeta Salvador Perarnau (1895-1971), el fons fotogràfic de Salvador Vila i Sala i M. Rosa Vers i Peralba, (mitjans de la dècada de 1950 i mitjans de la dècada de 2000), la de l’antic grup de colònies El Corriol (1982-2002), el “llibre de notes, 1732” (1732-1820) donat per Rosa Sallés i Peramiquel, i la de la Coral Bell Repòs – L’Esplai (1982-2017).

Amb aquest acte, l’Arxiu Municipal vol continuar la recuperació i la conservació del patrimoni documental del municipi a través de les donacions de fons que puguin fer els particulars, les entitats i les associacions de Súria.