Estrena del documental “Un patrimoni de la història. El camp d’aviació de Rosanes durant la Guerra Civil”

Bon dia!

La programació de la Commemoració del 80è Aniversari del Bombardeig de les Franqueses del Vallès continua amb l’estrena del documental “Un patrimoni de la història. El camp d’aviació de Rosanes durant la Guerra Civil”. Un treball audiovisual de l’Ajuntament de les Franqueses, elaborat per l’Associació Memòria Visual amb l’assessorament de l’historiador Joan Garriga.

SINOPSI

El camp d’aviació de Rosanes té un origen singular, vinculat al desenvolupament de l’aviació civil a Catalunya.

Amb la sublevació militar del 1936 i l’esclat de la guerra, aquest espai es va transformar en un aeròdrom militar i un enclau estratègic de l’aviació republicana. Tant des d’un punt de vista militar com també diplomàtic i de transport de personalitats. Gràcies a l'aportació d'historiadors i testimonis, el documental recorda el seu procés de construcció, així com alguns episodis culminants que van tenir lloc en aquest escenari bèl·lic. Avui, tot aquest perímetre configura un veritable museu de la història a cel obert, amb un itinerari que permet descobrir les traces d’un passat que encara ens interpel·la.

Podeu veure la promo aquí:

 https://www.youtube.com/watch?v=8M6pmrHnMeU

La projecció es farà aquest dijous, 9 de maig, a les 19.30 hores, al Casal Cultural de Corró d’Avall (Avinguda Mossèn Pere Baixeras, s/n de Les Franqueses del Vallès

Hi esteu tots convidats!

1
Temes:
Exposicions