La Beca Jaume Codina s'atorga a un estudi sobre el delta als segles V a XI

 

El treball escollit anirà a càrrec de l'historiador pratenc Jordi Gibert Rebull. 

La Beca Jaume Codina Vilà de recerca d'història local de l'Ajuntament del Prat, dotada amb 3.000 €, ha estat atorgada a l'historiador pratenc Jordi Gibert Rebull per la seva proposta de treball "En els orígens del Delta. Poblament, producció econòmica i poder polític en el curs inferior del Llobregat, entre l'antiguitat i l'època comtal (segles V-XI)". 

El jurat ha valorat que el projecte planteja l'estudi d'un període poc conegut de la història del Prat, anterior als treballs de Jaume Codina i que no compta amb un estudi monogràfic. El treball becat s'ha de desenvolupar en un any a partir de l'atorgament. 

Jordi Gibert és doctor en història medieval per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), on ha desenvolupat activitats docents, ha participat en nombroses excavacions arqueològiques i ha publicat diversos treballs. 

Les recerques desenvolupades com a resultat de les beques Jaume Codina es poden descarregar gratuïtament a www.patrimonicultural.elprat.cat 

El 19 de novembre es presentaran els resultats de la Beca 2011, concedida a Pau Vinyes, amb un projecte sobre la República al Prat, així com el projecte de Jordi Gibert.