L'Arxiu Municipal de Súria rep la donació dels fons de l’antic grup de colònies El Corriol

L'Arxiu Municipal de Súria, que forma part del Programa de Manteniment de la Xarxa d’Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona des de l’any 2010, ha rebut la donació del fons documental de l’antic grup de colònies El Corriol, donació que ha anat a càrrec d’antics monitors del servei de colònies.

El Corriol fou un grup de colònies especialment actiu a la dècada dels anys 80 i 90 del segle passat, amb una activitat regular i continuada de lleure d’esplai a Súria i amb sortides puntuals, travesses juvenils i colònies d’estiu a d’altres indrets del país.

El fons documental del Corriol inclou, bàsicament, relacions de participants, expedients i memòries de les activitats realitzades i, sobretot, imatges de les mateixes.

Aprofitant la tasca d’un tècnic superior que està realitzant un pla d’ocupació a l’arxiu municipal, el fons documental del Corriol ha començat a ordenar-se, classificar-se i inventariar-se.

Aquesta donació ve a sumar-se a les que l’Arxiu Municipal de Súria ha rebut els darrers anys, entre les quals destaquen les de la fàbrica de Cal Jover, (finals del segle XIX-2000); la del poeta Salvador Perarnau (1895-1971), i el fons fotogràfic de Salvador Vila i Sala i M. Rosa Vers i Peralba, (mitjans de la dècada de 1950 i mitjans de la dècada de 2000).

Amb aquest acte, l’Arxiu Municipal vol continuar la recuperació i la conservació del patrimoni documental del municipi a través de les donacions de fons que puguin fer els particulars, les entitats i les associacions de Súria.