L'Arxiu Municipal de Cercs rep la donació del fons de l’Esbart del Roser

L'Arxiu Municipal de Cercs ha rebut la donació del fons de l’Esbart del Roser, entitat cultural amb més de 40 anys d’història.

La donació, d’un alt valor cultural per al municipi de Cercs, ha estat realitzada pel senyor Jaume Corominas i Camp i inclou documentació des del tombant de la dècada de 1980 fins a l’any 2000. Bàsicament inclou documentació de gestió i tràmit; publicacions; programes i cartells; imatges; partitures i descripcions de danses.

Aquesta documentació resulta cabdal per conèixer la història d’aquesta entitat cultural cercorina i també per veure l’evolució a nivell festiu i cultural del municipi a finals del segle passat.

Amb la donació d'aquest fons, l'Arxiu Municipal de Cercs continua amb la seva tasca de recuperar i conservar el patrimoni documental del municipi a través de les donacions de fons que puguin fer persones particulars i entitats de la vila o vinculades a ella.

Aquesta important donació s'afegeix a les que l'Arxiu Municipal de Cercs ha rebut en els darrers anys. Entre aquestes donacions destaquen la del Club de Futbol Sant Salvador; la de la colla de Diables “Dimonis de Cercs” i la de l’arquitecte Jordi Viola i Garriga, que permet documentar el naixement del nou poble de Sant Jordi amb motiu de la construcció de l’embassament de La Baells.

L'Arxiu Municipal de Cercs forma part del Programa de Manteniment de la Xarxa d'Arxius Municipals de l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona des de l'any 2004.