Presentació del llibre "Records de les dones del tèxtil: treballadores del Masnou a la postguerra"

dijous
07
19:30h
Març 2019
Data de finalització: dijous, 07/03/2019 - 20:30

Presentació del llibre "Records de les dones del tèxtil. Treballadores del Masnou a la postguerra", de la humanista Marta Tabaras Bosch. La monografia és el quart número de la col·lecció “Quaderns d’Història Local”. L’acte tindrà lloc el dijous 7 de març, a les 19.30 h, a la sala Joan Comellas (Edifici Centre) i s’acompanyarà de la projecció del documental "Quina feinada! La (in)visibilitat del treball femení als mitjans de comunicació." 

La publicació narra la història de les dones treballadores del sector tèxtil del Masnou de la postguerra, un període d'escassetat de recursos en què la dona desenvolupava un paper rellevant no només dins la societat, sinó, sobretot, dins les fàbriques tèxtils. És així com el llibre aprofundeix en l'estil de vida d'aquelles dones i tracta temes com la seva educació, la vida quotidiana, l’oci i la descripció d’algunes de les fàbriques més importants del poble.

Prèviament a la presentació, emmarcada dins la commemoració del 8 de març, lectura del manifest oficial del Dia Internacional de les Dones, a les 19 h, a la plaça nova ubicada a l’Illa Centre.