Difusió; Arxiu Municipal de Granollers

L’Arxiu de Granollers agraeix la tasca dels 38 voluntaris i voluntàries d’aquest curs

Dijous 6 de juny va tenir lloc a Can Jonch de Granollers la trobada de voluntàries i voluntaris de l’Arxiu Municipal, una activitat inclosa en la Setmana Internacional dels Arxius (SIA) per reconèixer i agrair la tasca de les 38 persones que des del setembre passat han participat al taller de descripció de correspondència, al grup de documentació de fotografies i a les col·laboracions des de casa i esp

dimarts
04
10:00h
Juny 2024

Exposició: "Motocicletes als anys cinquanta i seixanta"

Fotografies amb la moto com a protagonista en curses, circuits urbans, gimcanes i trobades de motocicletes a Granollers a mitjans del segle passat.

2
dilluns
03
10:00h
Juny 2024

Document del Mes

Full publicitari d’Auto Moto Sastre, 1968

Una mostra de reclam publicitari d’aquest establiment emblemàtic.

El trobareu a: www.granollers.cat/arxiu

2

45 persones han donat o cedit documents a l’Arxiu Municipal de Granollers l’any 2023

L’Arxiu Municipal de Granollers ha incorporat un total de 44 ingressos fruit de les donacions o cessions documentals fetes per 45 persones al llarg de l’any passat. I com ja és tradició, l’Ajuntament ha volgut agrair de manera pública en un acte a la Sala de Plens, aquest gest que fa més gran el patrimoni històric de la ciutat.

dimecres
06
10:00h
Març 2024

"L'edifici centenari de l'Hospital-Asil", nova exposició de l'Arxiu Municipal de Granollers

Mostra de fotografies per commemorar el centenari de la construcció de l'edifici històric de l'Hospital-Asil de Granollers, inaugurat el juliol de 1923.

1

A l’abast de tothom els catàlegs i documents del Fons Fundació Privada Hospital Asil de Granollers

L’Arxiu Municipal posa a l’abast de tothom la documentació del Fons Fundació Privada Hospital Asil de Granollers, de dates extremes 1693-2015, que permet resseguir l’activitat de la institució, sobretot l’hospitalària, al llarg d’aquesta cronologia.

L’Arxiu Municipal de Granollers evoca la fàbrica Roca Umbert coincidint amb la inauguració de la Tèrmica

Aquest mes la Tèrmica de Roca Umbert de Granollers -la instal·lació que proveïa d’electricitat la fàbrica– reobre les portes com a nou espai d’interpretació de l’energia, un projecte de museïtzació en el qual ha col·laborat l’Arxiu Municipal amb la recerca i cessió de documents. És un bon moment, doncs, per recordar la història d’aquesta fàbrica tèxtil, tota una institució i un referent per a generacions de granollerins i granollerines.

Es presenta el Llibre de privilegis de la vila de Granollers dins la Setmana Internacional dels Arxius

L’Arxiu Municipal de Granollers (AMGr) celebra la Setmana Internacional dels Arxius del 5 al 9 de juny amb diferents activitats, d’acord amb l’objectiu de la commemoració de difondre aquests equipaments entre la població.

1
dijous
08
18:00h
Juny 2023

Presentació del Llibre de privilegis de la vila de Granollers

El Llibre de privilegis de la vila de Granollers és el document històric més valuós de l'Arxiu Municipal.

Tal com el títol indica, recull els privilegis concedits pel rei a la vila des del segle XIII i altres documents com testaments, compravendes..., i en general, documents de les institucions públiques que organitzaven la vida de la vila. 

A l'acte hi participaran l'historiador Jaume Dantí i la restauradora Clara Alibés

Organitza: Arxiu Municipal de Granollers

1

Acte d'agraïment a les persones que han donat o cedit documents a l'Arxiu Municipal de Granollers els anys 2020-21 i 22

Entre 2020 i 2022, un total de 115 persones i entitats van donar o cedir a la ciutat a través de l’Arxiu Municipal, documents i fotografies d’interès històric de diversos àmbits.