Destacats

Els nens i les nenes de l'escola de Gironella visiten el seu Arxiu Municipal

El dijous 18 d'abril els nens i les nenes de quart de primària de l’escola de Gironella van venir a visitar el seu arxiu municipal, visita que es va organitzar arran del projecte sobre les fonts de la història que els alumnes han treballat a l'escola per tal d'investigar i conèixer el passat de la seva Vila.

Finalitza la intervenció d’actualització a l’Arxiu Municipal de Sant Llorenç Savall

El passat mes de febrer, va finalitzar a l’Arxiu Municipal de Sant Llorenç Savall l’actualització de l’organització del fons municipal, dividida en dues intervencions diferents.

Ampliem la capacitat de l’Arxiu Municipal del Montseny

S’han instal·lat nous mòduls de prestatgeria amb una capacitat per unes 200 capses. La seva instal·lació permet superar l’episodi de col·lapse que es venia patint. Podrem eliminar l’ús de  sobreprestatgeria que ens havíem vist obligats a adoptar i que és tant poc recomanada per a qüestions de preservació de la documentació, i també d’accés i manipulació. A partir d’ara podrem continuar tractant la documentació que hi havia pendent i instal·lar-la correctament, garantint així la preservació, la conservació, la localització i l’accés àgil i ràpid a la documentació.

Instal·lació de nous armaris compactes a l’Arxiu Municipal de Vacarisses

El passat mes de novembre es van instal·lar nous armaris compactes a l’Arxiu Municipal de Vacarisses (Vallès Occidental). Aquesta nova intervenció s’ha efectuat en un dels tres dipòsits de l’arxiu, permetent resoldre parcialment el problema de col·lapse que presentaven i que impedia assumir les transferències de molta documentació en paper que encara resta a les oficines.

L'Arxiu Municipal de Súria ja disposa de nou material informàtic i fotogràfic per poder treballar adequadament els seus fons fotogràfics

Amb l’adquisició de nou material informàtic i fotogràfic l’Ajuntament de Súria millora l'equipament de l’Arxiu Municipal.

Nova ampliació del dipòsit de l’Arxiu Municipal de Vallcebre (Berguedà)

Acaba de finalitzar el trasllat de part dels fons de l’Arxiu Municipal de Vallcebre al nou dipòsit que es va habilitar l'any 2018 al local social d'aquest municipi berguedà. Aquest nou dipòsit soluciona els problemes de col·lapse imminent que tenia l’arxiu, i garanteix el seu creixement a curt i mig termini.

L’Arxiu Municipal d’Aguilar de Segarra s’incorpora al Programa de Manteniment de la XAM

L'Arxiu Municipal d’Aguilar de Segarra (Bages) s’ha incorporat al Programa de Manteniment de la Xarxa d’Arxius Municipals de l’Oficina de Patrimoni Cultural (OPC) de la Diputació de Barcelona.

El fons documental municipal havia estat organitzat per la mateixa OPC entre els mesos de novembre del 2021 i gener del 2022.

L’Arxiu Municipal de Rajadell s’incorpora al Programa de Manteniment de la XAM

L'Arxiu Municipal de Rajadell (Bages) s’ha incorporat al Programa de Manteniment de la Xarxa d’Arxius Municipals de l’Oficina de Patrimoni Cultural (OPC) de la Diputació de Barcelona.

El fons documental municipal havia estat organitzat per la mateixa OPC entre els mesos d’octubre del 2021 i gener del 2022.

Ampliació del dipòsit de l’Arxiu Municipal de Sant Cebrià de Vallalta

El dipòsit d’arxiu s’amplia ocupant dues sales al costat del dipòsit actual. Després d’un període de col·lapse, en el qual s’ha treballat tot cercant diferents solucions fins trobar la més adequada, podem garantir el seu creixement. D’aquesta manera es podrà continuar tractant la documentació que s’acumulava a les oficines i instal·lar-la correctament, garantint així la preservació, la conservació, la localització i l’accés àgil i ràpid a la documentació. Inicialment s’ha equipat un dels dos espais amb prestatgeria metàl·lica que pot assumir fins a 656 capses.

Més capacitat de dipòsit a l’Arxiu Municipal de Gualba

Incrementem l’espai destinat a dipòsit de l’Arxiu Municipal per tal de poder continuar instal·lant de forma adequada la documentació que hi custodiem. La manca d’espai comporta molts problemes a l’hora de gestionar i preservar la documentació. Així doncs, incorporem l’ús d’un nou espai com a dipòsit disposant així d’uns 60 metres lineals de prestatgeria per instal·lar correctament la documentació. Per fer-nos una idea, això representa incrementar la capacitat en més de 500 capses d’arxiu definitiu.