Destacats

Actualitzem el Repertori de normes legals per als arxius municipals (edició 2020)

Ja teniu a la vostra disposició l’actualització del Repertori de normes legals per als arxius municipals, que vam publicar l’any 2018.

En Josep Matas, el seu autor, ha incorporat la nova normativa sorgida des de l’any 2018 ençà i ha ampliat el Repertori amb un total de 67 fitxes.

L'Arxiu Municipal de Cercs rep la donació d'una filmació que testimonia el naixement del pantà de La Baells

L'Arxiu Municipal de Cercs ha rebut la donació d'una filmació que mostra com es va anar omplint el pantà de La Baells, a partir de l'any 1976, a la vegada que sota les seves aigües anava desapareixent l'antic poble de Sant Salvador de la Vedella.

L’Arxiu Municipal de Tona recupera el llibre d’actes del Ple dels anys 1825-1841

Aquest any 2021, en el programa de digitalització de documents dels arxius municipals adherits a la Xarxa d'Arxius Municipals (XAM) i en el marc de digitalització de documents a l’Arxiu Municipal de Tona, s’ha aprofitat per acordar amb el Bisbat de Vic la restitució del llibre d’actes de l’ajuntament de Sant Andreu de Tona i Collsuspina dels anys 1825-1841 que es conservava a l’Arxiu i Biblioteca Episcopal de Vic. Es tracta del segon llibre d’actes del Ple de la història de Tona.

L'Arxiu Municipal de Cercs rep la donació de dues filmacions històriques del municipi

L'Arxiu Municipal de Cercs ha rebut la donació de dues filmacions que recullen esdeveniments del municipi a les dècades de 1930 i 1940.

L'Arxiu Municipal de Sant Feliu Sasserra rep la donació del repartiment cadastral de l'any 1748

L'Arxiu Municipal de Sant Feliu Sasserra, que forma part del Programa de Manteniment de la Xarxa d’Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona des de l’any 2007, ha rebut, per part de Jordi Vilamala Salvans, la donació del repartiment cadastral de la vila corresponent a l'any 1748.

Aquest lligall, de 48 folis, que conté una relació de les quantitats que els habitants de la vila havien de pagar en concepte de l'esmentat impost, es troba un bon estat de conservació.

L’Arxiu Municipal de Granollers incorpora el fons documental del polític, advocat i fill de la ciutat Josep Verde i Aldea

L’Ajuntament de Granollers i els fills de l’advocat i polític Josep Verde i Aldea, que va morir el febrer de 2017, han signat el contracte de donació dels documents produïts i rebuts pel seu pare al llarg de la seva destacada trajectòria internacional en els àmbits polític i professional. L’Arxiu de Granollers incorpora així el Fons Josep Verde i Aldea, integrat per un conjunt aproximat d’un metre lineal de documents, 1.200 fotografies, 5 vídeos VHS i 40 cassets, amb un elevat valor històric i cultural.

L’Arxiu Municipal de Súria rep la donació del fons del fotògraf Josep Juncadella

L'Arxiu Municipal de Súria, que forma part del Programa de Manteniment de la Xarxa d’Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona des de l’any 2010, ha rebut el fons documental de l’històric establiment surienc Fotografia Juncadella, que Josep Juncadella va regentar durant prop de cinc dècades juntament amb la seva dona, Maria Pilar Gómez. Aquest important fons aplega milers de fotografies, negatius, plafons, imatges digitalitzades, CD, DVD, vídeos de temàtica local, llibres i material fotogràfic de gran interès històric.

L'Arxiu Municipal de Sant Feliu Sasserra ingressa documentació escolar

Els fons de l’arxiu municipal de Sant Feliu Sasserra s’incrementen amb l'ingrés de documentació generada pels escolars del municipi al tombant de la dècada de 1970. Aquesta documentació inclou, bàsicament, memòries d'activitats escolars (especialment educació física). També inclou documentació referida a construccions escolars (1942-1986) i un excepcional llibre manuscrit (1970), de gran format, on els alumnes de l'època van plasmar-hi la història, la geografia, les festes, els costums, les tradicions, les dades econòmiques, la climatologia, etc. de la vila.

L’Arxiu Municipal de Callús rep la donació d’un cartell provinent de la família Font-Gras

L’Arxiu Municipal de Callús, que forma part del Programa de Manteniment de la Xarxa d’Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona des de 2005, ha rebut la donació del cartell de la Festa Major a la Colònia Antius, per part de la senyora Pilar Sopeña Font-Gras, neta de Gaspar Font-Gras Pladevall, gràcies a la gestió i intermediació del Museu Arxiu de Vilassar de Dalt.

L’Arxiu Municipal de Súria rep una donació de cartells, programes i fotografies d’activitats teatrals

L'Arxiu Municipal de Súria, que forma part del Programa de Manteniment de la Xarxa d’Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona des de l’any 2010, ha rebut, per part d’Octavi Graells i Sivila, la donació de tres àlbums que contenen programes, cartells i fotografies de les obres de teatre representades per l’Agrupació Artística de Súria tan a Súria com en altres municipis de Catalunya durant més de 25 anys, així com altra documentació teatral del municipi a partir de 1936 i fins a 1970.