Ingrés de fons

Informació sobre donacions, cessions, compres i altres formes ingressos de fons als Arxius Municipals

Recull de donacions a l'Arxiu Municipal de Gelida durant l'any 2021

Durant l'any 2021, l'arxiu municipal de Gelida ha incrementat en gairebé 1800 documents el patrimoni documental que custodia, gràcies a les donacions fetes per part de quatre gelidencs.  Més concretament han ingressat 1300 fotografies,  459 obres de teatre i dos cartells i 10 fotocromos de la pel·lícula "Las Largas Vacaciones del 36", els exteriors de la qual es van rodar als carrers del municipi.

L’Arxiu Municipal de Subirats rep el resultat de la recerca sobre els 55 represaliats subiratencs.

El Centre d’Estudis de Subirats (CESUB) ha lliurat a l’Arxiu Municipal de Subirats còpia dels documents localitzats a l’Arxiu Militar de Barcelona que fan referència a les 55 persones que van ser víctimes de procediments judicials militars i van patir condemna durant el franquisme en represàlia per les seves idees polítiques.

El fons documental de l’activista polític i social Miquel Blancher Palau ingressa a l’Arxiu Municipal de Granollers

Aquest dimecres, 16 de març, ha tingut lloc a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Granollers la signatura del contracte de donació del Fons Miquel Blancher Palau a l'Arxiu Municipal de Granollers, una documentació que des de l’any 2014 ha custodiat l’Ateneu de Granollers i que ara, d’acord amb la família de Miquel Blancher, ingressa a l’AMGr per posar-se a disposició del públic.

L'Arxiu Municipal de Montmajor rep la donació del fons del Club Esportiu Montmajor

L'Arxiu Municipal de Montmajor ha rebut la donació del fons del Club Esportiu Montmajor, una entitat que no només ha potenciat la pràctica de l'esport al municipi, sinó que també s'ha implicat i potenciat activitats socials i de caire cultural.

L'Arxiu Municipal de Cercs rep una donació de filmacions i enregistraments de l'Associació Musical "Sense Vergonya"

L'Arxiu Municipal de Cercs ha rebut la donació d'una col·lecció de filmacions i enregistraments que recullen algunes de les actuacions de l'Associació Musical "Sense Vergonya".

L’ARXIU MUNICIPAL DE MONTMELÓ REP 40 FOTOGRAFIES I 20 DOCUMENTS DURANT L’ANY 2021

Gràcies a les donacions de particulars, l’Arxiu Municipal de Montmeló ha incorporat al seu fons municipal unes quaranta fotografies i 20 documents, durant l’any 2021. Les fotografies són en suport paper, en blanc i negre i en color, i daten des dels anys 30 fins als 90. Pel que respecte als documents, la majoria són números de butlletins i publicacions locals que van des de 1945 fins a 2013, com ara El Mirall i el Crónica de Montmeló i la Revista Portaveu, entre d’altres.

L'Arxiu Municipal de Cercs rep una donació de fotografies antigues del municipi

L'Arxiu Municipal de Cercs ha rebut la donació d'unes 300 fotografies antigues del municipi que mostren la forma de vida de la població durant la primera meitat del segle XX.

L'Arxiu Municipal de Cercs rep la donació d'una filmació que testimonia el naixement del pantà de La Baells

L'Arxiu Municipal de Cercs ha rebut la donació d'una filmació que mostra com es va anar omplint el pantà de La Baells, a partir de l'any 1976, a la vegada que sota les seves aigües anava desapareixent l'antic poble de Sant Salvador de la Vedella.

L’Arxiu Municipal de Tona recupera el llibre d’actes del Ple dels anys 1825-1841

Aquest any 2021, en el programa de digitalització de documents dels arxius municipals adherits a la Xarxa d'Arxius Municipals (XAM) i en el marc de digitalització de documents a l’Arxiu Municipal de Tona, s’ha aprofitat per acordar amb el Bisbat de Vic la restitució del llibre d’actes de l’ajuntament de Sant Andreu de Tona i Collsuspina dels anys 1825-1841 que es conservava a l’Arxiu i Biblioteca Episcopal de Vic. Es tracta del segon llibre d’actes del Ple de la història de Tona.

L'Arxiu Municipal de Cercs rep la donació de dues filmacions històriques del municipi

L'Arxiu Municipal de Cercs ha rebut la donació de dues filmacions que recullen esdeveniments del municipi a les dècades de 1930 i 1940.