Ingrés de fons

Informació sobre donacions, cessions, compres i altres formes ingressos de fons als Arxius Municipals

Donació de dues pel·lícules dels anys 1979 i 1980 de l’escola a l’Arxiu Municipal de les Masies de Roda

L'Arxiu Municipal de les Masies de Roda ha rebut una donació de dues pel·lícules del senyor Jacint Vilamala.

Es tracta de dues pel·lícules, en format Súper-8, filmades pel mateix Jacint Vilamala sobre una festa de final de curs escolar i una obra de teatre escolar a les Masies de Roda, durant els anys en els quals la mestra de l’escola era Maria Teresa Verdaguer Dodas. La primera pel·lícula es titula “Festa final de curs escolar”, de l’any 1979, i la segona és una obra de teatre “L’home de que vola”, de l’any 1980.

La família Borralleras Soler fa donació d’una col·lecció de documents a l’Arxiu Municipal de Prats de Lluçanès

L'Arxiu Municipal de Prats de Lluçanès ha rebut una donació de documents de la família Borralleras Soler.

L’Arxiu Municipal del Pont de Vilomara i Rocafort rep la donació de l’Avantprojecte per l’abastiment d’aigües al Pont de Vilomara

L’Arxiu Municipal del Pont de Vilomara i Rocafort ha rebut la donació d’un llibret amb l’avantprojecte de la portada d’aigües al nucli urbà del Pont de Vilomara, realitzat el 1922.

La donació, realitzada pel senyor Esteve Closas Sánchez, consta d’un llibret de reduïdes dimensions, mida DIN A5, conformat per folis plegats pel mig i fixats mitjançant grapes. En el document hi consta informació tècnica i econòmica per la portada d’aigües al nucli urbà, incloses les fàbriques tèxtils.

45 persones han donat o cedit documents a l’Arxiu Municipal de Granollers l’any 2023

L’Arxiu Municipal de Granollers ha incorporat un total de 44 ingressos fruit de les donacions o cessions documentals fetes per 45 persones al llarg de l’any passat. I com ja és tradició, l’Ajuntament ha volgut agrair de manera pública en un acte a la Sala de Plens, aquest gest que fa més gran el patrimoni històric de la ciutat.

La col·laboració entre la Biblioteca Municipal i l’Arxiu Municipal de Santa Maria de Palautordera facilita la publicació de programes de la festa major i butlletins municipals a Trencadís

A principis de març, la Biblioteca Ferran Soldevila de Santa Maria de Palautordera va publicar al catàleg Trencadís la digitalització dels programes de les dues festes majors de Santa Maria de Palautordera: Sant Proget (1981 – 2006) i l’

L'Arxiu Municipal de Gironella rep la donació del fons de la Cooperativa Bassachs

L'Arxiu Municipal de Gironella, que forma part del Programa de Manteniment de la Xarxa d’Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona des de l’any 2021, ha rebut el fons de la Cooperativa Bassachs de mans de Joan Duarri i Coll, qui fou el darrer secretari de la Cooperativa. Aquesta donació ha estat possible gràcies a la investigació de l'historiador berguedà Daniel Raya i Crespi, el qual va localitzar el fons el en transcurs de la seva investigació sobre el cooperativisme al Berguedà.

L’Arxiu Municipal de Castellbell i el Vilar rep la donació del fons de l'historiador Joan Masats i Llover

L’Arxiu Municipal de Castellbell i el Vilar ha rebut la donació del fons documental de Joan Masats Llover, historiador i fill predilecte local, reconegut per les seues investigacions sobre el tren Cremallera de Montserrat i el guerriller Mansuet Boxó, el Mansuet.

L'Arxiu Municipal de Sant Feliu Sasserra ingressa un llibre d'actes de l'Ateneu Familiar

Els fons de l’arxiu municipal de Sant Feliu Sasserra s’incrementen amb l'ingrés d'un llibre d'actes de l'Ateneu Familiar de la vila que conté les actes d'aquesta institució des de la seva creació, a principis de l'any 1934 fins a l'esclat de la Guerra Civil. L'Ateneu Familiar de Sant Feliu Sasserra ha estat, des de la seva fundació, el principal centre cultural, cívic i recreatiu del municipi. Adherit originàriament a la Lliga Catalana, després d'uns mesos de funcionament l'Ateneu va inaugurar la seva seu social el dia 10 de juny de 1934.

L’Arxiu Municipal de Castellar del Riu rep la donació d’una col·lecció de documents relatius a algunes masies del municipi

L'Arxiu Municipal de Castellar del Riu, que forma part del Programa de Manteniment de la Xarxa d’Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona des de l’any 2005, ha rebut una col·lecció de documents relatius a algunes masies del municipi pertanyents al període de la immediata postguerra.

Actualitzem la publicació sobre els Formularis i contractes per a ús de l’arxiu municipal

Ja es pot consultar la publicació sobre els Formularis i contractes per a ús de l’arxiu municipal, que hem actualitzat respecte a la que vam publicar l’any 2011, tenint en compte els canvis normatius que s’han anant succeint al llarg d’aquesta anys.