Destacats

Iniciem la celebració del 20è aniversari de la Xarxa d’Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona

Enguany es compleixen 20 anys de l’existència de la Xarxa d’Arxius Municipals (XAM) amb què la Diputació de Barcelona assisteix els ajuntaments de la província per tal de garantir la correcta gestió del seu patrimoni documental local.

Durant el 2024 s’organitzen diverses accions com la publicació de càpsules divulgatives i una exposició virtual per donar a conèixer les aportacions dels arxius municipals al servei de la ciutadania.

L’Arxiu de Granollers agraeix la tasca dels 38 voluntaris i voluntàries d’aquest curs

Dijous 6 de juny va tenir lloc a Can Jonch de Granollers la trobada de voluntàries i voluntaris de l’Arxiu Municipal, una activitat inclosa en la Setmana Internacional dels Arxius (SIA) per reconèixer i agrair la tasca de les 38 persones que des del setembre passat han participat al taller de descripció de correspondència, al grup de documentació de fotografies i a les col·laboracions des de casa i esp

dilluns
03
18:00h
Juny 2024

Visita guiada a l'Arxiu Municipal del Masnou

Amb motiu del Dia Internacional dels Arxius, l'Arxiu Municipal fa una visita guiada per conèixer-ne les instal·lacions i tasques que s'hi duen a terme.

Visita guiada comentada on es visitaran les instal·lacions, s'explicaran les tasques que es duen a terme a l'Arxiu i es mostraran diferents tipus de documents que conserva l'arxiu. Durant la visita espodrà veure una mostra del fons documental de l'entitat coral i recreativa La Calàndria.

1

Participem al I Seminari “ARXIUS I TURISME”

Amb la comunicació “Empremtes de les primeres vacances d’estiu: inici de les exposicions virtuals de la Xarxa d’Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona”, hem participat al I Seminari "Arxius i turisme".

dilluns
03
10:00h
Juny 2024

Document del Mes

Full publicitari d’Auto Moto Sastre, 1968

Una mostra de reclam publicitari d’aquest establiment emblemàtic.

El trobareu a: www.granollers.cat/arxiu

2

Nova edició del curs "Gestió documental i arxius municipals"

Durant els propers dies 7, 9, 14 i 16 de maig es durà a terme la primera edició d'aquest any 2024 del curs "Gestió documental i arxius municipals". El curs es porta impartint des de l'any 2018, i des de llavors han passat més de 250 treballadors municipals en les tretze edicions realitzades. Aquesta vegada, tal com ha passat els darrers anys, serà telemàtica amb sessions de dues hores de durada.

L’Arxiu Municipal de Súria col·labora en el llibre "Albor. La veu dels nens i nenes de Súria en el temps de la guerra"

Emmarcada en del programa de Sant Jordi d’enguany a Súria, dins del cicle “Per Sant Jordi, llibres de casa”, el diumenge dia 21 d’abril va tenir lloc la presentació del llibre “Albor. La veu dels nens i nenes de Súria en el temps de la guerra”, obra de la surienca Magda Esquius i Ros, treball en el qual ha col·laborat l'Arxiu Municipal, arxiu que forma part de la Xarxa d'Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona des de l’any 2010.

La nova tertúlia de l'Arxiu Municipal de Granollers descobreix l’hospital pioner i capdavanter dels anys setanta i vuitanta

La darrera tertúlia de l’Arxiu de Granollers, “Compartint històries del nostre hospital”, va complir el propòsit i va permetre descobrir moltes històries de l’Hospital de Granollers, explicades de pròpia veu per les persones que les han viscudes.

Xerrada al Recull Històric de Mura sobre l’arxiu municipal

Demà divendres, 5 d’abril, tindrà lloc l’acte que enceta el cicle de xerrades al Recull Històric de Mura i que girarà a l’entorn dels arxius com a font primària per a la recerca històrica.

L'Arxiu Municipal de Viladecans presenta la publicació "El Barri de Sales. Història, urbanisme i veïnatge"

En el marc de la nostra Festa Major d'Hivern, l'Arxiu Municipal de Viladecans presentarà, al casal del Barri de Sales, el proper diumenge 21 de gener de 2024, la publicació El Barri de Sales, història urbanisme i veïnatge, fruit de la recerca documental i oral d'aquest barri de la ciutat que l'any passat va celebrar 100 anys. La monografia vol esdevenir el primer volum d'una col·lecció que neix amb voluntat de difondre i posar en valor la trajectòria de cadascun dels barris de Viladecans.