Arxiu Municipal de Súria

Fons Jutjat de Pau de Súria

2

L’Arxiu Municipal de Súria col·labora en la recuperació d’una filmació de 1932 que inclou imatges de la visita del President Macià a la vila

Fa més de 20 anys, l’Arxiu Municipal de Súria va ingressar una còpia en VHS d’una filmació històrica de la vila enregistrada el 1932. Aquesta filmació copsava els paisatges i l’ambient de la Súria de fa 90 anys; els seus habitants (alguns d’ells encara recognoscibles); i mostrava la visita del president de la Generalitat de Catalunya, Francesc Macià, el 19 de juny de 1932 per tal de procedir a la inauguració de les noves escoles de la vila (escoles que actualment porten el nom del primer President de la Generalitat recuperada).

La Setmana de la Mobilitat Sostenible de Súria, el documents per l'ODS Ciutats i Comunitats Sostenibles

El document escollit per a la secció  Docs XAM Agenda 2030 del mes de gener és una fotografia de la la campanya “A l’escola hi vaig a peu”, campanya inclosa dins la Setmana de la Mobilitat Sostenible de Súria, que pretén promoure els desplaçaments a peu cap als centres escolars. Vinculem la imatge a l’objectiu 11 dels Objectius de Desenvolupament Sostenible: “Aconseguir que les ciutats i els assentaments humans siguin inclusius, segurs, resilients i sostenibles”.

L’Arxiu Municipal de Súria col·labora amb el projecte Stolpersteine

L’Arxiu Municipal de Súria participa activament amb la iniciativa de l'Ajuntament per tal de sumar-se al projecte Stolpersteine, una iniciativa internacional que consisteix en col·locar unes llambordes commemoratives amb el nom i cognom de les persones deportades pel nazisme en el tram de carrer on havien viscut. Creades per l'alemany Gunter Demnig l’any 1993, se’n poden trobar a Alemanya, Àustria, Catalunya, Hongria, Països Baixos, Bèlgica, Txèquia, Polònia, Ucraïna, Itàlia i Noruega.

L'Arxiu Municipal de Súria rep la donació dels fons del Centre d’Esports Súria

L'Arxiu Municipal de Súria, que forma part del Programa de Manteniment de la Xarxa d’Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona des de l’any 2010, ha rebut la donació del fons documental del Centre d’Esports Súria, donació que ha anat a càrrec dels responsables del club.

El Centre d’Esports Súria va néixer l’any 1911, i durant més d’un segle ha estat el representant del futbol surienc arreu de Catalunya.

L'Arxiu Municipal de Súria rep la donació dels fons de la Coral Bell Repòs – L’Esplai

L'Arxiu Municipal de Súria, que forma part del Programa de Manteniment de la Xarxa d’Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona des de l’any 2010, ha rebut la donació del fons documental de la Coral Bell Repòs – L’Esplai, donació que ha anat a càrrec dels integrants de la coral.

L'Arxiu Municipal de Súria rep la donació d'un llibre de notes de caràcter familiar amb anotacions de 1732 a 1820

L'Arxiu Municipal de Súria ha rebut la donació d'un llibre de notes de caràcter familiar amb anotacions que van des del 1732 al 1820. Es tracta d'un exemplar únic que es troba en bon estat de conservació i que s'ha convertit en el document més antic de l'Arxiu Municipal surienc.

La donació ha estat realitzada per Rosa Sallés i Peramiquel. El llibre, que du per títol 'Llibre de notes, 1732' és un volum relligat en quart i amb cobertes de pergamí, amb nombroses anotacions manuscrites.

L'Arxiu Municipal de Súria rep la donació dels fons de l’antic grup de colònies El Corriol

L'Arxiu Municipal de Súria, que forma part del Programa de Manteniment de la Xarxa d’Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona des de l’any 2010, ha rebut la donació del fons documental de l’antic grup de colònies El Corriol, donació que ha anat a càrrec d’antics monitors del servei de colònies.

El Corriol fou un grup de colònies especialment actiu a la dècada dels anys 80 i 90 del segle passat, amb una activitat regular i continuada de lleure d’esplai a Súria i amb sortides puntuals, travesses juvenils i colònies d’estiu a d’altres indrets del país.

Arxiu Municipal de Súria

Arxius municipals digitals