Restaurades les llicències d'obres més antigues conservades a l'Arxiu Municipal de Begues

Aquest mes de juny el Laboratori de Conservació-Restauració de Diputació de Barcelona ha fet entrega a l’Ajuntament de Begues de la restauració de les llicències d’obres més antigues conservades a l’Arxiu Municipal. S’han restaurat les llicències que l’Ajuntament va atorgar entre l’any 1894 i 1943. La documentació estava greument afectada per brutícia i fongs i la intervenció ha consistit en un sanejament i l’acondicionament de la documentació amb materials òptims per a la seva conservació. Una primera part de la feina va ser entregada l’any passat en motiu de la participació dels plànols del Teatre Goula i del Petit Casal a l’exposició “Begues, una època oblidada”.

Aquesta acció s’emmarca en els serveis i recursos que promou el Programa de Manteniment de la Xarxa d’Arxius Municipals, formada actualment per 147 arxius municipals i coordinada per l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona.

En paral·lel a aquestes tasques de restauració, l’Ajuntament de Begues va instal·lar durant l’any passat un deshumidificador al dipòsit d’arxiu per tal de millorar les condicions climàtiques de l’espai on es troba dipositat el patrimoni documental municipal.

Totes aquestes accions estan encaminades a  preservar aquella documentació municipal que és de conservació permanent de manera que es pugui assegurar l’accessibilitat i la difusió dels fons, tant per garantir la seva consulta interna com per a la recerca històrica dels usuaris externs.