Digitalització

Informació sobre els aspectes de la digitaltzació dels documents als Arxius Municipals

La col·laboració entre la Biblioteca Municipal i l’Arxiu Municipal de Santa Maria de Palautordera facilita la publicació de programes de la festa major i butlletins municipals a Trencadís

A principis de març, la Biblioteca Ferran Soldevila de Santa Maria de Palautordera va publicar al catàleg Trencadís la digitalització dels programes de les dues festes majors de Santa Maria de Palautordera: Sant Proget (1981 – 2006) i l’

L’Ajuntament d’Artés digitalitza el Plànol Geomètric del terme municipal, de 1872

En l’Ajuntament d’Artés s’ha dut a terme la digitalització del Plànol Geomètric del terme jurisdiccional d’Artés, realitzat pel geòmetra Pedro Moreno Ramírez, el 1872.

L'Arxiu Municipal de les Masies de Voltregà avança en la digitalització del seu fons municipal

A principis del mes de novembre s’ha portat a terme un nou projecte de digitalització a l’Arxiu Municipal de les Masies de Voltregà dins el programa de digitalització de la Xarxa d’Arxius Municipals de l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona que es divideix en dues fases. Enguany s’han digitalitzat els els llibres d’actes de la Comissió Municipal Permanent (1902-1987), els llibres d’actes de la Comissió de Govern (1987-2002), els llibres d’actes de la Junta de Govern (2003-2004), l’expedient de creació del municipi (1796), entre altres.

L’ajuntament de Callús digitalitza els padrons municipals d’habitants

Aquest més de desembre s’ha dut a terme la digitalització dels padrons municipals d’habitants i fulls d’inscripció al padró que es custodien en l’Arxiu Municipal de l’Ajuntament de Callús. Un total de 6124 cares que abasten cronològicament des de 1857 fins 1996, any quan arranca l’aplicació informàtica del padró continu i permanentment actualitzat.

Aquest projecte s’ha pogut realitzar gràcies al recurs de digitalització de l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona per als municipis de la Xarxa d’Arxius Municipals que formen part del Programa de Manteniment.

L'Arxiu Municipal de Sant Hipòlit de Voltregà avança en la digitalització del seu fons municipal

A principis del mes de novembre s’ha portat a terme un nou projecte de digitalització a l’Arxiu Municipal de Sant Hipòlit de Voltregà dins el programa de digitalització de la Xarxa d’Arxius Municipals de l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona que es divideix en dues fases. Enguany s’han digitalitzat els llibres d’amillarament (1861-1940), els llibres d’actes de la Comissió Municipal Permanent (1924-1987), els llibres d’actes de la Comissió de Govern (1987-2003) i els llibres d’actes de la Junta de Govern (2004-2015) entre altres.

Iniciem la digitalització del Fons Municipal de Cabrils

L’Ajuntament de Cabrils participa en el recurs de Suport a la digitalització de documents dels Arxius Municipals adherits a la Xarxa d'Arxius Municipals (XAM) que ofereix la Diputació de Barcelona. L’Arxiu Municipal de Cabrils forma part de la Xarxa d’Arxius Municipals (XAM) de la Diputació de Barcelona des de l’any 2021.

Per començar amb la digitalització, ens centrem en les Actes del Ple per considerar-se documentació essencial de l’Ajuntament. Es treballarà el període de 1836 fins a 1995.

Recurs de digitalització de la Central de Serveis Tècnics de la XAM per als anys 2024 i 2025

Com us hem anat informant, el Catàleg de Serveis recull els Recursos de suport de la Central de Serveis Tècnics de la Xarxa d’Arxius Municipals, que gestionem des de l’Oficina de Patrimoni Cultural. Durant aquest mes d’octubre es pot realitzar la sol·licitud de digitalització:

2

Es presenta el Llibre de privilegis de la vila de Granollers dins la Setmana Internacional dels Arxius

L’Arxiu Municipal de Granollers (AMGr) celebra la Setmana Internacional dels Arxius del 5 al 9 de juny amb diferents activitats, d’acord amb l’objectiu de la commemoració de difondre aquests equipaments entre la població.

1

L'Arxiu Municipal de Viladecans publica totes les actes del Ple Municipal del seu ajuntament fins 1979

Fa 44 anys justos, el dijous 19 d’abril de 1979 es va convocar a Viladecans el Ple Municipal de constitució del nou ajuntament sorgit de les primeres eleccions locals després de la dictadura franquista. Com les que d’aquí poc se celebraran, en aquelles eleccions van optar les llistes de candidats de diferents partits, els quals van elegir a l’alcalde. Aleshores, Joan Masgrau Marcet.

El 12è Laboratori d’Arxius Municipals ha tornat de forma presencial

El passat dijous 27 d’octubre va tenir lloc el 12è Laboratori d’Arxius Municipals, de caràcter biennal, en format presencial, amb 180 inscrits a l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC), a Barcelona.