Conferència "les cessions a l'Arxiu Històric de Sabadell d'origen privat. 1983-2013"

El proper dijous 16 de desembre a les 19h tindrà lloc la conferència "les cessions a l'Arxiu Històric de Sabadell d'origen privat, 1983-2013". L'acte anirà a càrrec del director Joan Comasòlivas i Font a la sala Miquel Carreras del Museu d'Història de Sabadell (C/ Sant Antoni, 13).

L’Arxiu Històric s’ha convertit en un signe d’identitat de la ciutat degut a l’elevadíssim nombre de donacions de caràcter privat, les quals han permès queun arxiu originàriament administratiu (amb comptades excepcions) es converteixi en un autèntic arxiu de ciutat, amb gran nombre de fons i de col·leccions procedentsde donacions tant d’institucions com d’empreses, particulars, entitats,etc.

El creixement i la diversificaciódels fons per a la recerca ha permès de nodrir els nombrosos treballsd’investigació amb fonts alternatives i molt riques que han permès alhoradiversificar la temàtica de les recerques i el propi enfoc d’aquestes.

La conferència de Joan Comasòlivas explicarà aquest procés, fent esment a algunes de les donacions més destacables, recollint algunes anècdotes relacionades amb aquestes,  i oferirà algunes claus d’interpretació de l’èxit del model: la participació ciutadana, la generositat dels donants i la confiança que ha merescut una institució ben dotada des del punt de vista de les infraestructures i l’equip tècnic, sempre al servei de la Ciutat.