EL FOTÒGRAF FRANCESC CATALÀ AGUSTÍ FA DONACIÓ DEL SEU FONS FOTOGRÀFIC A L'ARXIU MUNICIPAL DE GAVÀ

E     El senyor Francesc Català Agustí, mitjançant la signatura d'un conveni, ha donat una col·lecció de fotografies a l'Arxiu Municipal de Gavà. Gairebé 2.000 imatges, de les quals el senyor Català n'és l'autor. 

    Es tracta d'una col·lecció de gran valor documental que aporta informació sobre la vida quotidiana del Gavà de la dècada dels seixanta i fins a finals dels vuitanta. L'obra de Francesc Català va coincidir amb aires de canvi en el món de la fotografia espanyola, que buscava plasmar la quotidianitat i fugir d'imatges estereotipades: una imatge directa que captés la vida al carrer. Francesc Català va encaixar perfectament en aquesta nova concepció de la fotografia. 

   Pel que fa al contingut, destaquen les fotografies dedicades a l’agricultura i a la vida pagesa a la masia de Can Rosés, i, sobretot, el reportatge sobre l’ofici dels rajolers a les bòbiles de Gavà. Però també és una col·lecció de gran nivell tècnic. Les fotografies de Català tenen el seu segell, el seu estil, s'identifiquen amb ell, i això només ho aconsegueixen els millors. El reconeixement a la seva obra es va iniciar als anys seixanta quan va començar a participar i a guanyar en nombrosos concursos. Cal destacar un premi que va obtenir a la desapareguda Unió Soviètica, en què tres fotografies seves van sortir publicades al diari Pravda. 

L'Arxiu Municipal compta des de fa anys amb la col·laboració desinteressada del Sr. Català. La signatura d'aquest conveni és un acte de reconeixement a la seva tasca i a la seva obra.

1 comentari

Amigó i Barbeta, Jordi

La memòria fotogràfica d'aquests anys cal recollir-la ara que els seus autors encara son vius. Els fons fotogràfics ben classificats i descrits per profesionals dels arxius son peces i motors dels nostres arxius municipals. Un encert... i Una feinada.

Moltes felicitats.