Ajuntaments de l’Anoia i del Berguedà finalitzen la implantació de SeTDIBA

Durant aquest segon trimestre de l’any 2020, Casserres, Castellar de N’Hug, Castellfollit de Riubregós, La Quar, Sant Jaume de Frontanyà i Sant Pere Sallavinera, municipis que formen part del Programa de Manteniment de la Xarxa d’Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona, i Argençola i Prats de Rei, han participat en el projecte d’implantació d’administració electrònica SeTDIBA, un conjunt de serveis impulsats pel Gabinet d'Innovació Digital de la mateixa Diputació i que alhora ofereix als municipis de menys de 5.000 habitants de la demarcació de Barcelona.

Les darreres setmanes han tingut lloc les sessions grupals de tancament, en les quals s'han presentat els indicadors de seguiment de tot el projecte per cadascun dels ens locals i també pels grups d'implantació. En aquestes sessions, que degut a les circumstàncies actuals de confinament s'han fet telemàticament, s'han analitzat els resultats dels indicadors obtinguts i s'han proposat accions de millora i indicadors recomanats de seguiment per als ens locals.

A partir d'ara, aquests vuit municipis de l’Anoia i del Berguedà ja tenen plenament implantada la gestió electrònica dels expedients.

Els serveis d’arxiu municipal gestionats per un arxiver itinerant, com és el cas de Casserres, Castellar de N’Hug, Castellfollit de Riubregós, La Quar, Sant Jaume de Frontanyà i Sant Pere Sallavinera, participen estretament en la implantació del projecte assessorant amb l’ús de les eines de gestió documental, bàsicament a través de la correcta utilització del quadre de classificació i de les tipologies documentals i també donant pautes sobre la formació dels expedients.