Els pratencs deportats als camps nazis

Materials disponibles a la web

L’any 2022 la Regidoria de Memòria Democràtica va promoure una recerca que ampliés, identifiqués i documentés els pratencs que van ser víctimes dels camps de concentració nazi. La investigació va ser encarregada i desenvolupada pels historiadors Tania González i Joan Montblanc.

El resultat de la recerca es va presentar al públic el passat 28 de novembre amb el títol: Els pratencs del triangle blau: exili i deportació als camps nazis. La xerrada estava emmarcada al voltant d’un cicle que es va dur a terme el mes de novembre i que tenia com a tema central el nazisme i els camps nazis. Les conferències estaven conduïdes per especialistes i professionals en la matèria.

Totes les xerrades es poden recuperar i escoltar-les aquí, així com accedir a l’article dels historiadors Tania González i Joan Montblanc. S’ha realitzat aquest audiovisual que resumeix el procés de deportació, al camp d’extermini de Mauthausen i Gusen, que van patir alguns pratencs.

A més, a la web de Memòria Històrica, a l’apartat dedicat als Pratencs als camps nazis, es poden recuperar les entrevistes, del PratTV, i els documentals que es van emetre a TV3 i a la televisió d’Astúries, on membres de la família Cortés i Quesada expliquen el seu pas pel camp de concentració de Mauthausen. Les activitats, com els materials resultants, han estat organitzats per la Regidoria de Memòria Democràtica i l’Arxiu Municipal, amb el suport de la Diputació de Barcelona.