L’historiador i arxiver Aram Magrins difondrà els fons patrimonials de l’Arxiu Municipal de Granollers i proposarà línies d’investigació per treballar-hi
L’Arxiu Municipal de Granollers (AMGr) celebra les Jornades Europees de Patrimoni 2024 amb una conferència sobre els fons patrimonials custodiats per aquest equipament municipal, a càrrec de l’historiador i arxiver granollerí Aram Magrins, dilluns 14 d’octubre, a les 18.30 h a Can Jonch (Rec, 19).
El ponent se centrarà primer a explicar què és un fons patrimonial, l’origen històric i la seva documentació més característica. Tot seguit, com a eix central de la conferència, proposarà vuit línies d’investigació per treballar amb els fons patrimonials de l’AMGr, al voltant de temes com l’urbanisme, la política, la dona, la medicina o la cuina, sempre, des del punt de vista local. L'objectiu és engrescar el públic a consultar aquests fons, tant si són historiadors, estudiants o persones amb curiositat per conèixer com vivien els que ens han precedit.
Aram Magrins, màster de Ciències de l'Antiguitat i de l'Edat Mitjana, ha desenvolupat la seva tasca com a arxiver a Sant Vicenç de Castellet i a Manresa i actualment treballa a l’Arxiu Municipal de Barberà del Vallès. Ha col·laborat amb l’AMGr en el tractament de fons patrimonials i del fons privat de la Família Malàs Iglesias.
El Document del Mes, un certificat del Fons Can Gorgui
El Document del Mes d’octubre difon un document pertanyent a un dels vuit fons patrimonials dipositats i consultables a l’AMGr, el Fons Can Gorgui, amb documentació dels segles XVI a XIX. En aquest cas, s’ha escollit un certificat de l’any 1766 a favor de Jaume Gorgui, natural de la vila de Granollers, conforme ha professat l’art de la Farmacopea i en els exàmens ha demostrar ser hàbil i capaç per exercir-la. El podeu llegir en línia a www.granollers.cat/arxiu
L'exposició sobre les manifestacions artístiques als anys 70, oberta també aquest cap de setmana
Les activitats amb motiu de les Jornades de Patrimoni inclouen l’exposició “Manifestacions artístiques als anys setanta”, que fins al 29 de novembre es pot visitar al vestíbul de l’Ajuntament de Granollers (Porxada, 6), dedicada a uns anys en què la capital del Vallès Oriental va esdevenir un referent del panorama creatiu. Amb motiu de la Setmana Focus -centrada en Granollers- de la biennal d’art Manifesta, la mostra es podrà visitar també aquest cap de setmana, dissabte 12 i diumenge 13 d’octubre, de 10 a 13 h. La resta de dies, l’horari és de dilluns a divendres, de 9 a 20 h.