L'arxiu festiu del mes d'octubre: la Festa del Remei, de Perafita

Una de les principals festes populars de la tardor és la festa de la Mare de Déu del Remei, que se celebra el segon diumenge d’octubre. La celebració en ocasions deriva d’episodis d’epidèmies en què es demanava la intercessió d’aquesta advocació mariana per superar les malalties i en altres ocasions té en el seu origen alguna iniciativa particular de construcció d’una capella que acaba consolidant una devoció comunitària.

Aquest és el cas de la Festa del Remei que se celebra cada any a Perafita a l’entorn de la petita capella del Remei que, com és habitual en aquestes celebracions, complementa l’aspecte de devoció tradicional amb elements lúdics i de socialització.

Per conèixer més coses d’aquesta festa a través de la documentació i les fotografies de l’arxiu us convidem a què consulteu el nostre Arxiu Festiu!