L’Arxiu de Granollers fa accessibles noves entrevistes a antics treballadors de Roca Umbert i actualitza el catàleg documental de la fàbrica tèxtil

Coincidint amb la inauguració de la museïtzació de la Tèrmica de la fàbrica Roca Umbert de Granollers, l’Arxiu Municipal ha incorporat noves entrevistes al projecte de memòria oral “Les veus de la fàbrica”, que compta amb el testimoni de més de noranta persones que havien treballat en aquest complex tèxtil construït al c. Enric Prat de la Riba de Granollers l'any 1904 i que va estar en funcionament fins al 1991. Són Enrique Lloret, Josep M. Jané, Marcel·lí Camats, Emili Coma, Carles Garriga, Montse Cruz, Antoni Homs, Modest Pou, Enric Garcia Pey i Ricard Caussa, bona part dels quals van participar a la darrera tertúlia de l’Arxiu titulada “Quan la fàbrica Roca Umbert treia fum”. Aquestes i la resta d’entrevistes estan disponibles en línia al portal web de l’Arxiu d’Imatges, apartat “Fonts Orals”.

D’altra banda, l’Arxiu ha actualitzat el catàleg del fons documental de Roca Umbert, el més gran dipositat a l’AMGr, de dates extremes 1889-1991, un volum de 47’6 metres lineals i més de 600 fotografies. El fons inclou segells de l’empresa, dues planxes de linòleum, centenars de plànols i alguns dibuixos, i ara ha incorporat roba i camises confeccionades als telers de la fàbrica amb l’etiqueta que ho certifica. Podeu consultar el catàleg aquí.

D’altra banda, aquesta setmana ha tingut lloc a Can Jonch una nova tertúlia de l’Arxiu, amb antics treballadors i treballadores de Roca Umbert que van explicar la seva feina, i algunes anècdotes i reflexions del seu pas per aquesta fàbrica emblemàtica de la ciutat.