Història Viva: nou recurs al Masnou

Història Viva és un projecte de participació ciutadana sorgit del Projecte educatiu del Masnou, amb els objectius de recuperar la memòria històrica del Masnou, fomentar el sentiment de pertinença a la nostra vila i, alhora, promoure les relacions interculturals i intergeneracionals.

Diversos ciutadans han anat donant forma al projecte, que consisteix en un itinerari pels carrers amb noms de dones destacades del Masnou, a fi de fer conèixer aquestes dones i explicar com era abans el carrer i com es vivia al Masnou fa temps. Diversos joves del poble s’han involucrat en el projecte entrevistant els diferents testimonis que apareixen al web del projecte.

Continguts del projecte:

  • Informació de les dones que han donat nom als carrers i per què van ser importants: les dones del tèxtil, Maria Canaleta i Abelló, Germanes Escardó Valls, Rosa Sensat i Vilà, Esperança Font Roda, Rosa Fontanills Rosés, Maria Ferrer Mosset, Marcel·lina de Monteys.
  • Fotografies antigues del carrer
  • 18 àudios, d’entre 7 i 11 minuts, de les entrevistes que s’han fet a persones grans on s’explica com es vivia abans al Masnou.

Accés:

Als continguts, s’hi pot accedir de dues maneres:

  • A peu de carrer, visitant els diferents punts de l’itinerari (hi trobareu unes plaques quadrades amb la informació i uns QR que us dirigiran a la pàgina web de cada carrer):
  1. Plaça Nova de les Dones del Tèxtil
  2. Carrer de Maria Canaleta
  3. Carrer de les Germanes Escardó Valls
  4. Carrer de Rosa Sensat
  5. Carrer de l’Esperança
  6. Carrer de Santa Rosa
  7. Carrer de Maria Ferrer Mosset
  8. Plaça de Marcel·lina de Monteys  
  • Entrant a la pàgina web directament: https://pemelmasnou.cat/historia-viva/ on trobareu un mapa interactiu (si aneu clicant els punts de l’itinerari s’obrirà la informació de cada carrer).

Esperem que aquest recurs sigui del vostre interès.

1 comentari

Taulé Tello, Albert

Hola. Un recurs d'aparença senzilla ben plantejat. Ben efectiu. M'ha agradat la incorporació dels àudios.