Castellbisbal recorda la fi de la Guerra Civil

Castellbisbal recorda la fi de la Guerra Civil a través de l'exposició Castellbisbal 1939, els darrers dies que s’inaugura a Castellbisbal (Vallès Occ.) per a difondre l'entrada de l'exercit nacional el 25 de gener de 1939. Castellbisbal 1939, els darrers dies consta de tres parts i comença amb l’exposició Catalunya bombardejada que ha estat produïda pel Memorial Democràtic de Catalunya. A continuació, s’ofereix un espai on es poden visualitzar diversos testimonis, i finalitza amb un espai dedicat concretament a difondre l’avanç militar fins a Castellbisbal a través del relat de l’historiador Jordi Amigó, on s’explica com es van viure els quatre darrers dies de la Guerra Civil a Castellbisbal.

La mostra compte amb l’exposició de la reproducció de fotografies provinents de l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona, del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona, Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès, Arxiu Alinari (Florència, Itàlia), i Arxiu Michele Francone (Torí, Itàlia). Així mateix destaca l’exposició de diversos documents de l’Arxiu Municipal de Castellbisbal relacionats amb la postguerra, i especialment sobre la Causa General.

La mostra estarà instal·lada a la sala d’exposicions d’Els Costals de Castellbisbal a partir d’avui divendres 14 de novembre i fins al 14 de desembre.