L’Arxiu Municipal de Tona participa en l’exposició Estiueig de proximitat, 1850-1950

Enguany l’Arxiu Municipal de Tona col·labora en l’exposició Estiueig de proximitat, 1850-1950 organitzada per l’Oficina de Patrimoni Cultural de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona, el Museu d’Arenys de Mar i el Museu Municipal de Nàutica del Masnou. L’exposició està dedicada al fenomen de l'estiueig des de la segona meitat del segle XIX fins la primera meitat del segle XX i l'impacte que va suposar en els pobles propers a Barcelona. L’exposició permet conèixer diversos aspectes com l'arribada dels primers estiuejants, els costums socials que van traslladar als llocs d'estiueig, l'impacte patrimonial en les noves cases i torres d'estiueig, les principals figures i un dels principals motius que va impulsar l'estiueig: fer salut.

L’Arxiu Municipal de Tona hi participa aportant la imatge digitalitzada d’una postal del balneari Roqueta de Tona de l’any 1910 provinent del fons municipal.

Aquesta exposició viatjarà per diversos museus de la Xarxa de Museus Locals, ja que forma part del programa d’exposicions itinerants que desenvolupa l’Oficina de Patrimoni Cultural.

Actualment es pot visitar al Museu d’Arenys de Mar fins el 31 d’octubre de 2021. L’horari és de dimarts a dissabte de 10 a 13h. Diumenges i festius d'11 a 13h.

Recordem que des de la XAM es va fer una exposició virtual sobre l’estiueig el 2013, Empremtes del primer estiueig. Una mostra de documents d'arxiu (amb projectes, plànols, documents textuals, fotografies, programes de festa major, cartells, premsa local, anuncis publicitaris…) a l'entorn del fenomen de l'estiueig abans de l'any 1936, al territori de la província de Barcelona.

L'Arxiu Municipal de Tona forma part del Programa de Manteniment de la Xarxa d'Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona des de l'any 2005.