L'Arxiu Municipal de Granollers difondrà els seus films a través de projeccions al cinema del municipi

Coincidint amb la celebració, aquesta setmana, del Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual, s’ha presentat un projecte de col·laboració entre l’Arxiu Municipal de Granollers i el Cinema Edison del mateix municipi que té un objectiu doble: d’una banda, difondre els films que configuren el fons audiovisual de l’Arxiu i, de l’altra, donar-lo a conèixer i promoure la cessió o donació de films per engruixir-lo i augmentar el patrimoni documental de la ciutat.

Així, a partir d’aquest divendres i durant tots els caps de setmana de novembre, coincidint amb l’horari d’obertura del cinema, la sala d’exposicions de l’Edison projectarà de manera continuada el curtLa carretera, de Palou a can Mònic (1966-1976). Es tracta d’un film de 12 minuts de durada, amb guió de Lambert Botey i edició d’Arian Botey, confeccionat a partir d’una selecció de quatre films de l’arxiu: Història de la ciutat i La ciutat somiada (1966) de Josep Rovira Gallemí; Oh! Granollers (1972) de Pere Illa i Jordi Mauri; i CineClub AC (1976) de Joan Corbera Santanach. L’entrada a la projecció és gratuïta.

Per donar a conèixer la iniciativa, abans de les sessions habituals de l’Edison, els espectadors veuran un tràiler amb imatges de l’arxiu i un tastet d’escenes del curt sobre la carretera, que es projectarà sencer a la sala d’exposicions del mateix equipament en l’horari de les sessions de cinema, aquest cap de setmana i els quatre de novembre. El Cinema Edison està situar al c. Joan Camps, 1 (Granollers).