L’Arxiu Municipal de Tona recupera el llibre d’actes del Ple dels anys 1825-1841

Aquest any 2021, en el programa de digitalització de documents dels arxius municipals adherits a la Xarxa d'Arxius Municipals (XAM) i en el marc de digitalització de documents a l’Arxiu Municipal de Tona, s’ha aprofitat per acordar amb el Bisbat de Vic la restitució del llibre d’actes de l’ajuntament de Sant Andreu de Tona i Collsuspina dels anys 1825-1841 que es conservava a l’Arxiu i Biblioteca Episcopal de Vic. Es tracta del segon llibre d’actes del Ple de la història de Tona.

El llibre havia estat lliurat a l’ABEV l’any 1995 per l’artista tonenc Felip Vall Verdaguer (1916-2012) en una època en què l’ajuntament de Tona potser no tenia convenientment organitzat el seu arxiu per garantir-ne una conservació i una consulta en les millors condicions, i l’ABEV l’ha conservat amb professionalitat i diligència facilitant-ne la consulta pública.

Un cop recuperat el llibre s’ha digitalitzat per completar tota la sèrie de llibres d’actes del Ple, des de 1823 fins a l’actualitat. Properament el volum passarà a ser accessible en línia per a totes les persones interessades.

L'Arxiu Municipal de Tona forma part del Programa de Manteniment de la Xarxa d'Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona des de l'any 2005 i compta amb l’assistència d’un arxiver itinerant.