Avui s’inaugura a Súria l’exposició “Els records d’un poble. Espai expositiu del Fons Fotografia Juncadella (1945-2015)”

Avui divendres, a les 7 del vespre, al vestíbul del Pavelló Municipal d’Esports de Súria, s’inaugura aquesta exposició que recull una petita mostra de les fotografies que durant més de set dècades ha realitzat el fotògraf surienc Josep Juncadella Masana plasmant el dia a dia de vila.

L'establiment Fotografia Juncadella va funcionar entre els anys 1959 i 2000, però la intensa activitat fotogràfica de Josep Juncadella es va iniciar molt abans de l’obertura de la botiga i es va perllongar amb posterioritat. A més dels reportatges familiars i de les fotografies individuals, Josep Juncadella va deixar constància d’esdeveniments institucionals, festes, actes culturals i esportius, successos, vistes urbanes o paisatges naturals amb una clara vocació de cronista públic. També va preservar i recuperar nombroses imatges històriques que probablement s’haurien perdut sense la seva intervenció. Aquesta llarga trajectòria va quedar reflectida en el llibre ‘Súria, els records d’un poble. Fotografia Juncadella (1945-2015)’, publicat l’any 2015 per Josep Juncadella amb el suport de la seva família.

Josep Juncadella i la seva família van fer donació del seu fons a l’Arxiu Municipal de Súria, que forma part del Programa de Manteniment de la Xarxa d’Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona des de l’any 2010, el mes de setembre passat. Des d’aleshores s’ha estat treballant en l’inventari d’aquest important fons fotogràfic que inclou desenes de milers de negatius i fotografies, plafons, imatges digitalitzades, CD, DVD, vídeos de temàtica local, llibres i material fotogràfic de gran interès històric.

La intenció és que l’exposició que s’inaugura demà permeti mostrar de forma rotatòria una selecció d’aquest fons fotogràfic en plafons. L’exposició estarà oberta entre el 9 d’abril i l’1 de maig de dilluns a divendres lectius de 6 de la tarda a les 8 del vespre; els dissabtes d’11 a 1 i de 6 a 2/4 de 8 i els diumenges i festius d’11 a 1. A partir del 2 de maig estara oberta de dilluns a divendres lectius de 6 de la tarda a les 8 del vespre. L’acte d’inauguració comptarà amb l’actuació de la coral Sorisons.