L’Arxiu Municipal de Montmajor col·labora en el llibre "Història de l'escola de Montmajor. 50è aniversari de l'escola nova"

Amb motiu del 50è aniversari de la creació de l'escola nova de Montmajor l'Ajuntament ha publicat un llibre que recull la història de l'ensenyament a les sis parròquies del municipi des de finals del segle XIX i fins a l'actualitat, treball en el qual ha col·laborat l'Arxiu Municipal, arxiu que forma part de la Xarxa d'Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona des de l’any 2004.

El llibre, coordinat per Montse Davins, regidora d'ensenyament, recull tot d'esdeveniments històrics relacionats amb l'educació i les diferents escoles que han existit al poble, així com nombrosos testimonis d'antics alumnes i mestres, testimonis que suposen unes vivències de primera mà i que posen damunt la taula les dificultats existents en temps pretèrits en entorns rurals per tal d'accedir a l'ensenyament. El treball també incorpora un bon nombre de fotografies que ilustren el text.

Paral·lelament, i fins el dia 15 de maig, a la segona planta del Museu d'Art del Bolet de Montmajor s'hi pot visitar una exposició de material escolar antic i nou.