L’Arxiu Festiu de febrer: l’Escudella de Carnestoltes de Sant Feliu de Codines

La proposta de l’Arxiu festiu del mes de febrer prové d’una tradició molt arrelada a Sant Feliu de Codines: l’Escudella de Carnestoltes.

Tradició vinculada a l’Església i les obres de caritat, va quedar estroncada per l’esclat de la Guerra Civil. A partir de l’any 1979, un grup de veïns del barri del Pla de l’Ós de Sant Feliu de Codines la recupera. És a partir d’aquest moment que conservem testimonis a l’arxiu municipal.

A les 7 del matí s’encén el foc a la plaça Josep Umbert Ventura. Es cuina fins a la una del migdia, moment en el qual el mossèn beneeix el brou. Després de la benedicció, s’omplen les olles que porten els santfeliuencs per poder-se menjar l’escudella a casa. A la plaça també s’instal·len taules i cadires, perquè la gent pugui degustar el brou al mateix lloc on es cou.

Per descobrir els documents que conservem a l’arxiu i esbrinar més detalls sobre aquesta tradició, us convidem a que consulteu el nostre Arxiu Festiu!