Apunts

La nova tertúlia de l'Arxiu Municipal de Granollers descobreix l’hospital pioner i capdavanter dels anys setanta i vuitanta

La darrera tertúlia de l’Arxiu de Granollers, “Compartint històries del nostre hospital”, va complir el propòsit i va permetre descobrir moltes històries de l’Hospital de Granollers, explicades de pròpia veu per les persones que les han viscudes.

Xerrada al Recull Històric de Mura sobre l’arxiu municipal

Demà divendres, 5 d’abril, tindrà lloc l’acte que enceta el cicle de xerrades al Recull Històric de Mura i que girarà a l’entorn dels arxius com a font primària per a la recerca històrica.

L'Arxiu Municipal de Viladecans presenta la publicació "El Barri de Sales. Història, urbanisme i veïnatge"

En el marc de la nostra Festa Major d'Hivern, l'Arxiu Municipal de Viladecans presentarà, al casal del Barri de Sales, el proper diumenge 21 de gener de 2024, la publicació El Barri de Sales, història urbanisme i veïnatge, fruit de la recerca documental i oral d'aquest barri de la ciutat que l'any passat va celebrar 100 anys. La monografia vol esdevenir el primer volum d'una col·lecció que neix amb voluntat de difondre i posar en valor la trajectòria de cadascun dels barris de Viladecans.

Podeu veure el Prat Nocturn d'enguany en aquest vídeo

Totes les escenes de L'any de les places

L’itinerari del Prat Nocturn, que s’ha celebrat els dies previs a la Festa Major, va omplir els carrers amb noves històries i personatges, que en aquesta ocasió, eren de diferents èpoques i ens van fer anar d’un segle a un altre. Com sempre ens ha acompanyat un públic fidel, més de 1.800 persones, que han pogut gaudir de l’espectacle durant les 8 sessions que s’han ofert en quatre dies.

Nova edició del curs "Gestió documental i arxius municipals"

Durant els propers dies 7, 9, 14 i 16 de novembre es durà a terme la segona edició d'aquest any 2023 del curs "Gestió documental i arxius municipals". El curs es porta impartint des de l'any 2018, i des de llavors han passat més de 240 treballadors municipals en les dotze edicions realitzades. Aquesta vegada, tal com ha passat els últims dos anys, serà telemàtica amb sessions de dues hores de durada.

Èxit de la jornada de portes obertes a l'Arxiu municipal de Masquefa

El passat dissabte 21 d'octubre, l'arxiu municipal de Masquefa va dur a terme una jornada de portes obertes en el marc de les Jornades europees de patrimoni. L’interès i l’acollida de la proposta, amb més d'una trentena d'inscrits, ha estat molt positiva per part dels veïns que es van apropar a conèixer l’arxiu i el documents que conserva. L'actvitat va consitir en un petit repàs de la història de l'arxiu i la visita a les seves instal·lacions, juntament amb l'exposició i explicació d'alguns dels documents més destacats que s'hi conserven.

Nou curs d'introducció al tractament arxivístic de fotografies adreçat a personal administratiu dels ajuntaments

Els propers dimecres 18 i 25 d'octubre, la Xarxa d'Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona organitza un curs d'introducció al tractament arxivístic de fotografies adreçat a personal administratiu dels ajuntaments.

L’Arxiu Municipal dels Prats de Rei s’incorpora al Programa de Manteniment de la XAM

L'Arxiu Municipal dels Prats de Rei (Anoia) s’ha incorporat al Programa de Manteniment de la Xarxa d’Arxius Municipals de l’Oficina de Patrimoni Cultural (OPC) de la Diputació de Barcelona.

El fons documental municipal havia estat organitzat per la mateixa OPC en dues fases: la primera l’any 2000, i la segona entre els mesos de novembre i desembre del 2021.

L’Arxiu Municipal d’Aguilar de Segarra s’incorpora al Programa de Manteniment de la XAM

L'Arxiu Municipal d’Aguilar de Segarra (Bages) s’ha incorporat al Programa de Manteniment de la Xarxa d’Arxius Municipals de l’Oficina de Patrimoni Cultural (OPC) de la Diputació de Barcelona.

El fons documental municipal havia estat organitzat per la mateixa OPC entre els mesos de novembre del 2021 i gener del 2022.

L’Arxiu Municipal de Rajadell s’incorpora al Programa de Manteniment de la XAM

L'Arxiu Municipal de Rajadell (Bages) s’ha incorporat al Programa de Manteniment de la Xarxa d’Arxius Municipals de l’Oficina de Patrimoni Cultural (OPC) de la Diputació de Barcelona.

El fons documental municipal havia estat organitzat per la mateixa OPC entre els mesos d’octubre del 2021 i gener del 2022.