Presentació de comunicació al Congrés Internacional d'Arxius de Girona 2014. Arxius i Indústries Culturals

La Xarxa d'Arxius Municipals de l'Oficina de Patrimoni Cultural (OPC) de la Diputació de Barcelona ha presentat la comunicació "Llums i ombres de les relacions dels arxius amb les industries culturals", en el congrés internacional d'arxius que se celebra a Girona del13-15 d'octubre de 2014 sota el títol Arxius i Indústries Culturals.

La comunicació reflexiona sobre les indústries culturals i els arxius i el tipus de relacions que han d'establir. Els tècnics de l'OPC han presentat les bases de la futura Guia que es vol redactar, instrument que ha de ser una eina eminentment pràctica amb l’objectiu d’ajudar tant als responsables institucionals com als tècnics que gestionen el patrimoni i, alhora, que ha de possibilitar la conscienciació que els materials patrimonials utilitzats, creats i recollits en el marc d’aquests projectes han de ser utilitzats en un futur, sense perjudici dels interessos privats de les indústries culturals ni tampoc de les institucions que els custodien.