Finalitzat el treball de restauració del Padró de veïns de Gualba de 1871

La restauradora Anna Ferran finalitza el treball de conservació-restauració d’aquest Padró de veïns. En el seu treball ha seguit els criteris de mínima intervenció, màxima llegibilitat i reversibilitat dels materials emprats.

Per tal de facilitar la manipulació del llibre tot respectant la seva integritat històrica, estètica i física ha portat a terme les següent intervencions:

Documentació fotogràfica inicial, presa de mostres, separació de la guarda davantera, aspiració, desinfecció i encapsulat, estudis previs, neteja mecànica, segona aspiració, correcció de les deformacions de la coberta, consolidació i reintegració de la coberta, consolidació i reintegració del suport de paper, hidratació del llom de pell, unió del bloc i la coberta i documentació fotogràfica final.

La peça restaurada s’ha lliurat juntament amb una memòria que dona coneixement sobre la intervenció portada a terme i on també es fan unes recomanacions preventives referents a les condicions ambientals de temperatura i humitat  adequades, la intensitat lumínica a que es pot exposar i com ha de ser el seu emmagatzematge i manipulació.

Cal no oblidar que tot i que el llibre ha estat restaurat, continua sent un objecte fràgil i es fa necessària una manipulació prudent i adequada.

Aquesta acció s’emmarca en el Programa de Restauració promogut des del Programa de Manteniment de la Xarxa d’Arxius Municipals que coordina l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona