L'Arxiu Municipal de Cercs rep una donació de fotografies antigues del municipi

L'Arxiu Municipal de Cercs ha rebut la donació d'unes 300 fotografies antigues del municipi que mostren la forma de vida de la població durant la primera meitat del segle XX.

La donació, d’un alt valor cultural per al municipi de Cercs, ha estat realitzada per l’Associació de Dones Pont de Rabentí (nom antic del municipi), que fou l'encarregada de recollir-les. Aquestes fotografies mostren actes culturals, socials, polítics, esportius, lúdics i festius de la vila de Cercs. Aquesta documentació resulta cabdal per conèixer el dia a dia del municipi en aquella època, molt especialment pel què fa referència a celebracions familiars i comunitàries, especialment casaments.

Amb la donació d'aquest fons, l'Arxiu Municipal de Cercs continua amb la seva tasca de recuperar i conservar el patrimoni documental del municipi a través de les donacions de fons que puguin fer persones particulars i entitats de la vila o vinculades a ella.

Aquesta important donació s'afegeix a les que l'Arxiu Municipal de Cercs ha rebut en els darrers anys. Entre aquestes donacions destaquen la del Club de Futbol Sant Salvador, la de la colla de Diables “Dimonis de Cercs”, la de l’Esbart del Roser, la de l’arquitecte Jordi Viola i Garriga, que permet documentar el naixement del nou poble de Sant Jordi amb motiu de la construcció de l’embassament de La Baells, la del senyor Antonio Egea i Fernández, que inclou 350 dvds amb actes del municipi, la dels germans Calonge Forés, que inclou filmacions antigues del municipi, i la del senyor Climent Villla Capallera, que inclou imatges que testimonien el naixement del pantà de La Baells.

L'Arxiu Municipal de Cercs forma part del Programa de Manteniment de la Xarxa d'Arxius Municipals de l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona des de l'any 2004.