L'Arxiu Municipal de Montmajor ingressa una trentenad'imatges antigues del municipi

Els fons de l’arxiu municipal de Montmajor s’incrementen gràcies a l'ingrés d'una trentena de fotografies recollides per fer una exposició amb motiu del centenari de la benedicció de la nova església de Montmajor. La selecció, recollida i muntatge de les imatges va anar a càrrec de Mònica Brunet i Ramon Riba.

Aquestes imatges, datades entre finals del segle XIX i la dècada de 1970, foren convenientment identificades abans de ser escanejades i ampliades per a l'exposició. Ara, l'Arxiu ha rebut aquestes ampliacions i les imatges en suport digital.

Aquestes imatges mostren els canvis que el municipi de Montmajor, i molt especialment l'església i els seus voltants, va patir al llarg del segle passat, però també ens il·lustren sobre la vida social i els actes tradicionals que s'hi desenvoluparen. Així, al costat de vistes generals i parcials, elements patrimonials i paratges naturals, hi podem trobar imatges d'actes religiosos, festius, etc.

L’arxiu municipal de Montmajor forma part del Programa de Manteniment de la Xarxa d’Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona des de l’any 2004 i rep el suport tècnic d’un arxiver itinerant.