L’Arxiu Municipal de Folgueroles rep el fons de l’Agrupació Sardanista de Folgueroles

L'Arxiu Municipal de Folgueroles ha rebut el fons de l’Agrupació Sardanista de Folgueroles.

L’Agrupació Sardanista de Folgueroles es va fundar el 1984 disposada a vetllar pel foment i la difusió de la sardana al poble. Des dels inicis, les activitats de l’associació consistien en ballades, audicions, cursets, etc. L’activitat estrella era les "6 hores de sardanes a la Damunt" que sempre acollia una gran quantitat de públic (als voltants d’un miler de persones cada any). L’any 1999 l’agrupació es va integrar a l’Ateneu de Folgueroles, amb la qual cosa va aconseguir més suport i una seu social, que fins llavors no en tenia. El 2022 la junta va decidir disoldre l’Agrupació.

La donació dels fons consta de la correspondència d’entrada i de sortida de l’entitat, la comptabilitat, cartells, fotografies, reculls de premsa, programes, documentació relativa a la celebració de concursos, els estatuts de l’Agrupació, dades dels socis, logos, etc.

El fons de l’Agrupació Sardanista de Folgueroles ocupa un total de 0,6 ml en paper i de 8 Gb la documentació en format digital, i ja està a disposició pública per poder consultar-la.

L'Arxiu Municipal de Folgueroles forma part del Programa de Manteniment de la Xarxa d'Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona des de l'any 2006.