Armand Mas Tulla

1- ÀREA D'IDENTIFICACIÓ

 

1.1. Codi de referència

08091.305.00.00.00.00.

1.2. Nivell de descripció

Fons

1.3. Títol

Armand Mas Tulla

1.4.1. Data inici

1900

1.4.2. Data final

1987

1.4.3. Comentari a data

La documentació és majoritàriament de les dècades dels anys cinquanta, seixanta i setanta.

1.5. Resum de tipus de volums i suports

25 m (122 UI)

899 unitats de descripció

Paper, vidre

2- ÀREA DE CONTEXT

 

2.1. Nom del productor

Armand Mas Trulla

2.2. Història del productor

L’arquitecte Armand Mas i Tulla (1919-1988), inicia la seva carrera professional el 1946, fill i net de nissaga de paletes i mestres d'obres, va redactar els projectes de moltes de les vivendes que es van construir a Gelida entre els anys 1950 i 1960, anys de forta expansió del municipi, especialment pel que fa a habitatges destinats a segona residència. A l’any 1950 va accedir al càrrec d’arquitecte municipal i cal destacar entre altres, la reforma de la façana de la Casa de la Vila i la redacció del primer Pla General d’Ordenació Urbana de Gelida, l’any 1958. Inclou també projectes realitzats en altres municipis (Martorell, Castelldefels, etc.)

 

2.3. Història arxivística

El fons ens arriba per donació dels propietaris de la casa familiar del Carrer Barceloneta,33, on probablement s'havia traslladat la documentació en finalitzar la carrera professional. La documentació no estava ordenada i al lloc on es trobava no se'n podia assegurar la conservació. El tractament arxivístic el va fer l'arquitecta i arxivera Cristina Rangel, amb l'ajuda del personal de l'Arxiu Municipal i el suport de la Diputació de Barcelona, durant la tardor del 2009.

       

2.4. Dades d'ingrés

El fons ingressa a l’abril del 2009 i el conveni de donació es signar al febrer del 2021

3- ÀREA DE CONTINGUT I ESTRUCTURA

 

3.1. Abast i contingut

El fons està format per la documentació professional que guardava a la seva casa de Gelida. Aquesta documentació bàsicament fa referència a Projectes (Edificis privats, industrials, de comerç i d’urbanització) i Estudis, dictàmens i informes urbanístics, tant de Gelida com d’altres municipis (Castelldefels, Andorra,  Martorell, Barcelona, Sant Boi, Mollet del Vallès, Castellbisbal, Calella de Palafrugell, Badalona, Tremp, Palma de Mallorca, Sentmenat, Sant Vicenç dels Horts, La Seu d’Urgell, Terrassa, Girona, Monzón –Osca-, Ciutadella, Alella, Ibi –Alacant-, Esparreguera, Vilafranca  del Penedès, Vinaròs, Sádaba –Saragossa-, Cabezo de Torres –Múrcia-, València, La Almunia de Doña Godina –Saragossa-,  Sitges, Campello –Alacant-, Olesa de Montserrat, Calafell, Roda de Barà, Sant Cebrià de Vallalta, Sabadell, La Roca del Vallès, Calvià –Mallorca-, El Papiol,  Sant Just Desvern, Orihuela-Alacant-, Montcada i Reixac, Mediona, Sant Hilari Sacalm, Eivissa, Figaró).

3.2. Avaluació, tria i eliminació

No se n’ha fet cap procés. Cap document no pot ser eliminat si no se segueix la normativa establerta per la Generalitat de Catalunya.

3.3. Increments

No se’n preveuen

3.4. Sistema d'organització

El fons està organitzat segons el quadre de classificació elaborat i  desenvolupat per l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona.

4- ÀREA DE CONDICIONS D'ACCÉS i ÚS

 

4.1. Condicions d'accés

La documentació és de lliure accés, seguint els procediments organitzativament establerts, llevat d'algunes sèries que contenen dades considerades sensibles d'especial protecció segons la legislació vigent

4.2. Condicions de reproducció

La documentació és reproduïble, seguint els procediments organitzativament establerts, llevat d'algunes sèries que contenen dades considerades sensibles d'especial protecció segons la legislació vigent

4.5. Instruments de descripció

La descripció s’ha realitzat amb el programa GIAM:

5- DOCUMENTACIÓ RELACIONADA

 

5.1. Documentació relacionada

 

6- ÀREA DE NOTES

 

6.1. Notes

-

7- ÀREA DE CONTROL DE LA DESCRIPCIÓ

 

7.1. Autoria i dates

Data de creació: 2020

Autoria: Judit Pujol i Josep Conejo

7.1.2. Data de descripció

Data última revisió: 2021/06/02 Josep Conejo Muntada

7.3.1. Regles i convencions

Norma de Descripció Arxivística de Catalunya (NODAC). Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura. Subdirecció General d’Arxiu i Associació d’Arxivers de Catalunya, Barcelona; 2006.